3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeatrul National - exclusivitate pentru evenimentele Camerei de Comert Oltenia

Teatrul National – exclusivitate pentru evenimentele Camerei de Comert Oltenia

• Sezonul tirgurilor si expozitiilor debuteaza pe 5 martie, cind CCI Oltenia organizeaza Contex, expozitie de confectii si bijuterii, la care participa 29 de firme din 14 judete


Camera de Comert si Industrie Oltenia incepe in aceasta saptamina maratonul tirgurilor si expozitiilor care se vor derula de-a lungul intregului an. Campania va fi deschisa de catre expozitia Contex organizata de SC Expooltenia SRL in incinta Teatrului National Craiova, in perioada 5 – 9 martie. Timp de cinci zile, intre orele 10.00 si 19.00, 29 de firme din 14 judete vor expune produse din domenii variate cum ar fi imbracaminte, bijuterii, cosmetice, incaltaminte sau articole din piele. Aflata la cea de-a doua editie anul acesta, expozitia Contex a fost inaugurata in septembrie 2004 pentru a vedea reactia firmelor la propunerea Camerei de Comert si Industrie.


„Cea de-a doua editie din acest an este foarte importanta, deoarece ne ofera posibilitatea sa vedem cum s-a dezvoltat domeniul confectiilor. Numarul mare de firme participante e un semnal bun. In perioada urmatoare ne gindim sa marim numarul de expozitii si sa organizam astfel de evenimente primavara si toamna“, a declarat Gheorghe Dumitru, directorul Bursei de Marfuri terminalul Craiova. Cele mai multe firme expozante sint din Dolj si Arad, cite sase din fiecare judet, urmate indeaproape de Bucuresti cu cinci firme participante. Diferenta pina la 29 de societati comerciale provine din judete ca Bacau, Alba, Brasov, Cluj, Iasi, Mehedinti sau Vrancea. La inaugurarea din 5 martie, CCI Oltenia i-a invitat atit pe reprezentantii administratiei centrale si locale, cit si pe parlamentarii de Dolj, care, la finalul expozitiei din 9 martie vor asista la o parada de moda cu ocazia, zilei de 8 martie.


Schimbari majore la CCI Oltenia


Pentru anul in curs, Camera de Comert si Industrie Oltenia a schimbat macazul si a decis ca toate cele 13 tirguri din acest an sa fie organizate la Teatrul National. Decizia CCI Oltenia a luat in calcul si sprijinirea institutiei de cultura care in prezent se autofinanteaza. „Ne-am mutat la Teatrul National ca sa-i sprijinim indirect si pentru a da o importanta mai mare evenimentelor. In cazul in care cei de la teatru au spectacole in perioada respectiva, am putea schimba locatia“, a precizat Gheorghe Dumitru. Noul amplasament va crea insa probleme Camerei de Comert. Dificultati vor avea reprezentantii CCI in momentul in care vor fi nevoiti sa amplaseze toate masinile expuse, de exemplu, la expozitia din iunie, Autoshow, unde de regula producatorii vin cu zeci de masini care va trebui parcate in parculetul de linga teatru. Schimbarile nu s-au oprit insa numai la nivelul amplasamentului. Toate expozitiile care vor urma vor fi organizate de SC Expooltenia SRL, o firma detinuta integral de CCI Oltenia, ca urmare a externalizarii activitatii de tirguri si expozitii. In prezent, societatea are trei angajati proveniti de la CCI Oltenia, care isi primesc salariile in functie de activitatea desfasurata. Coordonatorul serviciului de tirguri si expozitii, George Motataianu, a declarat ca modelul adoptat de CCI este national. „Fiecare serviciu are un buget propriu, noi functionind in prezent pe sistemul de autofinantare asa cum se practica si la celelalte camere de comert din tara“, a declarat Motataianu.


La rindul sau, Gheorghe Albu a precizat ca, in perioada urmatoare, conducerea CCI Oltenia nu ia in calcul externalizarea altor servicii. „In septembrie anul trecut am externalizat si serviciul de paza angajind o firma privata in acest sens“, a declarat Albu, precizind totodata ca situatia actuala nu impune alte masuri de acest gen. Chiar daca este la inceput de drum, noua firma trebuie sa aiba profit din organizarea acestor expozitii. Practic, activitatea intregii Camere de Comert este finantata pe de o parte din cotizatiile de aproximativ un miliard de lei pe an pe care le fac cele 500 de firme membre ale CCI Oltenia, iar pe de alta din serviciile oferite societatilor comerciale. Independenta pe care vrea sa si-o cistige CCI este data si de faptul ca, de curind, institutia a cumparat cu aproape 60 de milioane de lei o statie de sonorizare proprie pentru a nu mai sta la mila celorlalte institutii. „Pina acum ne rugam de ei sa ne imprumute statia de sonorizare, asa ca am decis sa cumparam una a noastra“, a mai spus Albu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS