12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAminare pe motive medicale in procesul in care Mischie este judecat pentru contrabanda

Aminare pe motive medicale in procesul in care Mischie este judecat pentru contrabanda

Nicolae Mischie, ex-presedinte al CJ Gorj: „De ce sa fiu bolnav? Ma doare un deget! Nu are voie omul sa mearga sa isi faca niste analize medicale!?“


Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, a obtinut o noua aminare in procesul in care este judecat pentru contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. La cel de-al doilea termen, programat in urma cu doua zile, Nicolae Mischie nu a fost prezent in sala de judecata, fiind reprezentat de avocati. Procesul nu a avut loc in sala stabilita, fiind aleasa ad-hoc o sala a Judecatoriei Tirgu Jiu. In cele citeva minute cit s-au aflat in fata completului de judecata, avocatii lui Mischie au spus ca acela pe care il reprezinta nu s-a prezentat in instanta, intrucit este bolnav. De altfel, la dosarul in care este judecat Mischie au si fost depuse o serie de documente medicale, in care se mentioneaza ca fostul baron de Gorj sufera de boli cardiovasculare, starea de sanatate nepermitindu-i sa vina sa dea declaratii. Si asta dupa ce la primul termen Mischie ceruse o aminare, care i-a fost acordata, pentru a-si angaja un aparator. Noul termen a fost fixat pentru 15 martie, data pina la care ex-seful CJ Gorj are timp sa mearga la control si sa isi faca analize medicale dupa cum a si declarat telefonic. „De ce sa fiu bolnav? Ma doare un deget! Nu are voie omul sa mearga sa isi faca niste analize medicale!?“, a spus Mischie, care ieri si-a serbat ziua de nastere.


De la arma de vinatoare la pistol de apa si invers


Povestea dosarului „Arma de vinatoare“ se intinde pe aproximativ doi ani si de aceasta sint legate o serie de controverse, in primul rind data la care a fost introdusa in tara arma, precum si modul in care a fost introdusa si inregistrata. Pentru a lamuri aceste aspecte, au fost audiate mai multe persoane care au avut legatura directa sau indirecta cu acest caz, fiind dispuse si expertize. La un moment dat s-a solicitat colaborarea politistilor elvetieni, fiind necesara audierea celor care l-au ajutat pe Mischie sa achizitioneze arma tip Baikal. Pentru a vedea daca pusca de vinatoare a fost introdusa legal in tara, procurorii au deschis o ancheta, insa solutia data a fost neinceperea urmaririi penale. Dupa aproape doi ani, cind Mischie nu mai era presedinte al CJ Gorj, solutia propusa in rechizitoriul procurorilor a fost trimiterea in judecata pentru contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


Mischie joaca totul pe cartea starii de sanatate


Cu toate acestea, procesul in care este judecat Mischie a inceput cu doua aminari, prima din lipsa de aparator si cea de-a doua din motive medicale. Aceasta strategie spune foarte multe despre viitorul acestui proces, dar si al celorlalte doua dosare in care mai este cercetat Nicolae Mischie. Unul, in care s-a dispus inceperea urmaririi penale, ancheteaza modul in care a fost modernizata Casa de protocol a Consiliului Judetean Gorj de firma ARC Tirgu Carbunesti, unde s-au dispus plati in avans, dar a fost organizata si o licitatie fictiva, dupa cum au constatat procurorii. La licitatie au participat trei societati ale aceluiasi om de afaceri, respectiv Clement Mocanu, urmarit si el penal alaturi de Mischie. Celalalt dosar vizeaza mai multe licitatii organizate de Consiliul Judetean Gorj pentru atribuire de lucrari de pietruiri de drumuri. In acest dosar mai este anchetat actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, precum si alti functionari din cadrul institutiei. Majoritatea acestor licitatii au fost cistigate de omul de afaceri din Novaci Relu Stefanoiu. Despre Mischie, anchetatorii au declarat ca ar fi influentat comisiile de licitatii sa ii dea lucrari lui Stefanoiu. Prin felul in care a abordat primul proces in care este judecat, Nicolea Mischie pare sa mizeze totul pe cartea starii de sanatate precare, sperind ca aceasta sa il tina departe, macar pentru o vreme, de o eventuala condamnare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS