10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitisti amenintati cu sabia de un barbat nervos

Politisti amenintati cu sabia de un barbat nervos

Autorul faptei a fost trimis in judecata pentru cinci infractiuni de ultraj


Craioveanul „Sile“ Dragusin a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova, pentru ca i-a amenintat cu o sabie pe politistii care venisera sa aplaneze un conflict. Ion Dragusin, zis „Sile“, de 37 de ani, locuieste impreuna cu familia la demisolul unui imobil situat pe strada Fratii Golesti din Craiova, apartament pentru care plateste chirie la RAADPFL. In apartamentul de deasupra functioneaza birourile SC STIZO SA Bucuresti – sucursala Craiova, spatiu detinut in proprietate de firma cu pricina inca din anul 1997. In 2004, au avut loc mai multe certuri intre Sile Dragusin si Aurel Arnautu, directorul STIZO. Sile i-a reprosat lui Arnautu ca nu trebuia sa cumpere imobilul, deoarece numai el avea acest drept. Conflictul a degenerat in amenintari cu moartea la adresa reprezentantilor firmei amintite.


Prizonieri in propriile birouri


Dragusin a intrat, pe 25 noiembrie 2004, in sediul firmei STIZO, cerind sa stea de vorba cu directorul. Ca sa fie mai convingator, a fluturat pe sub nasul angajatilor societatii o sabie, cu care – asa cum au retinut procurorii – a amenintat-o pe angajata Ana Carmen Musetescu, aflata „la indemina“, pentru ca directorul lipsea. Nu s-a sfiit sa-i spuna femeii ca „am mai taiat doi cu sabia asta“. A doua zi, scena s-a repetat, fiind sesizate organele de politie. Pe 29 noiembrie, Dragusin a trecut la represalii. A legat cu un lant, asigurat cu lacat, poarta de la intrare in curtea imobilului, impiedicind accesul in cladire al angajatilor firmei, ba, mai mult, blocind activitatea firmei in zilele de 29 si 30 noiembrie. In asemenea situatie, directorul Aurel Arnautu a solicitat interventia lucratorilor Sectiei 4 Politie Craiova, pentru deblocarea portii de acces.


Pe 2 decembrie, in jurul orei 8.30, directorul Arnautu si citiva subalterni au venit la serviciu, gasind poarta legata cu acelasi lant. Unul dintre angajati a taiat lantul cu un foarfece, apoi toti au intrat in curte si apoi in birourile firmei. In acel moment si-a facut aparitia Sile Dragusin, care i-a amenintat pe salariatii STIZO ca nu vor mai iesi in viata din birouri. Copiii lui Dragusin, ca sa intareasca spusele tatalui lor, au spart cu pietre geamurile firmei. Prizonieri in propriile birouri, angajatii firmei au anuntat politia.


Sabie contra pistol


Citeva minute mai tirziu, la fata locului si-a facut aparitia un echipaj de politie format din agentii Mihai Bold, Florin Badea, Valentin Gilca si Constantin Ghidarcea, aflati sub comanda inspectorului principal Costica Berbecel. Politistii s-au trezit in fata unei porti inchise, legate cu lant si asigurate cu lacat de Dragusin, dupa ce intrasera angajatii STIZO. Vazindu-i pe politisti gata sa forteze poarta, Sile le-a deschis. Rotind deasupra capului o sabie cu lama de un metru, adusa din casa de unul dintre copii, Dragusin le-a spus politistilor veniti sa aplaneze conflictul ca, daca nu ies din curte, ii „taie“. A pus apoi ochii pe agentul principal Valentin Gilca, care il cercetase intr-un alt dosar penal pentru savirsirea infractiunii de distrugere, si a pornit amenintator catre acesta, strigindu-i: „O sa vezi ce o sa patesti si tu si familia ta, ca stiu unde stai“. Abia dupa ce inspectorul Berbecel a scos pistolul si l-a armat, Dragusin a lasat sabia. Imobilizat de politisti, a fost condus la sediul Sectiei 4 Politie Craiova.


Cercetat pentru cinci infractiuni de ultraj (conform legii, cite una pentru fiecare politist amenintat), Ion Dragusin a fost trimis in judecata saptamina trecuta de procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova. Pentru „vitejiile“ sale, Sile risca pina la sapte ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS