20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn cititor fidel al Gazetei de Sud s-a oferit sa o ajute pe Cristina Cizmaru

Un cititor fidel al Gazetei de Sud s-a oferit sa o ajute pe Cristina Cizmaru

Gazeta de Sud va prezenta, in urma cu o saptamina, povestea Cristinei Cizmaru, o eleva de numai 17 ani, care impreuna cu sora sa urma sa ajunga in strada, din lipsa banilor. Acest lucru nu se va intimpla datorita unui fidel cititor al cotidianului nostru, un om cu suflet, care s-a oferit sa le ajute pe cele doua fete cu banii necesari pentru plata chiriei.


„Cineva din conducerea primariei ne-a achitat chiria pentru sase luni, in 2004. Pe 15 aprilie anul acesta, expira insa contractul si nu mai puteam abuza de buna-credinta a celui care ne-a oferit o mina de ajutor. Desi am fost la autoritatile locale sa ne interesam daca ne pot oferi o locuinta sociala, ni s-a spus ca acest lucru nu este posibil. Disperate, am apelat la Gazeta de Sud, sperind ca aici ne va fi oferita o solutie. Si am avut dreptate! Daca aceasta familie nu ar fi citit ziarul, cel mai probabil am fi ramas pe drumuri. Nu avem nici o ruda care sa ne ofere un sprijin material. Mai mult, familia care doreste acum sa ne ajute, i-a promis surorii mele ca, dupa terminarea liceului, sa ii ofere si un loc de munca“, a declarat Cristina.


Mama celor doua fete este bolnava de leucemie. Boala care i-a afectat sanatatea a obligat-o sa stea tot mai mult timp departe de copii ei, internata in spital. O perioada, Cristina si sora sa au locuit la o matusa, intr-o garsoniera. Dupa citeva luni insa, aceasta nu le-a mai putut tine si fetele s-au vazut aruncate in strada. Desi au batatorit drumurile pina la primarie, aici legal nu li se putea oferi nici un ajutor.


Tatal fetelor nu poate fi gasit


Singurele surse de venit pe care le au la dispozitie sint pensia mamei, de 1.700.000 de lei, si alocatiile lor. Din aceasta suma trebuie sa isi plateasca intretinerea, dar sa isi cumpere si mincare. Deoarece nici tatal lor nu le ofera vreun ajutor, fetele au fost obligate sa apeleze la straini.


„In ianuarie anul trecut, parintii nostri au inceput sa se certe, iar tata a decis sa plece. Nu stim absolut nimic de el, pentru ca nu a mai dat nici un semn de viata. Daca ne-ar mai ajuta si el cu ceva bani, poate am reusi sa nu mai traim din mila altora. Am incercat sa il gasim, insa nu mai lucreaza la vechiul loc de munca. Nici nu stim daca mai este angajat pe undeva. Pentru ca mama are pensie, nu putem sa beneficiem de nici un ajutor. Ne descurcam foarte greu cu banii, dar prioritara era obtinerea unei locuinte. Nu stim insa daca vom continua sa stam in apartamentul actual, dar e bine ca vom locui totusi undeva. Nu stim ce se va intimpla cu mama, deoarece boala a avansat. Matusa mea urmeaza in curind sa plece la Bucuresti, pentru a face analizele de compatibilitatea. Ne-am duce si noi, dar ne costa citeva milioane pe care nu avem de unde sa le dam“, a incheiat Cristina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS