12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO stinca de 80 de tone a blocat partial DN 67 D Baile Herculane - Tirgu Jiu

O stinca de 80 de tone a blocat partial DN 67 D Baile Herculane – Tirgu Jiu

Topirea zapezilor si precipitatiile din ultima perioada au facut ca Drumul National 67 D Valea Cernei – Baile Herculane – Tirgu Jiu sa fie partial blocat din cauza caderilor de stinci. O stinca de peste 80 de tone s-a prabusit de pe versant pe carosabil, la kilometrul 101+900, circulatia fiind restrictionata pe un singur fir.


De aproape trei zile, muncitorii se afla in imposibilitatea de a degaja drumul, intrucit stinca este compacta, nu prezinta fisuri si nu poate fi sparta prea usor. Initial, s-a lucrat cu doua utilaje tip Wola, insa in zadar, singura solutie raminind, potrivit drumarilor, aceea de a o dinamita. Numai ca sint necesare mai multe aprobari.


„Este o stinca foarte mare. Nu stiu ce vom face, cum o spargem. E compacta, nu e fisurata… Din fericire, nu a cazut peste vreo masina. A fi putut sa cada pe lungime si atunci ar fi blocat complet circulatia“, a spus unul dintre muncitori. Drumarii spun ca intregul tronson de drum care duce la Baia de Arama si la Tirgu Jiu este expus oricind unor astfel de evenimente. Dupa inghet si dezghet, dar si in urma precipitatiilor abundente din ultimele zile, aici au loc caderi de pietre si stinci. Potrivit sefului Districtului Drumuri Baile Herculane, Gheorghe Anghel, acest tronson este patrulat in fiecare zi, dar si in fiecare noapte, pentru a actiona in timp util la degajarea drumului. Avalanse de pamint si pietre au avut loc in aceste zile si la kilometrul 92+250. Desi aici exista ziduri de protectie si gabioane, pietrele au ajuns pe carosabil. Drumarii lucreaza si in aceasta zona cu utilaje tip Wola, cu excavatoare si ifron.


Caderile de stinci continua si in judetul Mehedinti, pe Clisura Dunarii. Pe DN 57 la km 60 intre Svinita si Berzeasca, pe o portiune de circa zece metri de drum, din cauza caderilor de pietre de pe versanti, joi noapte s-a circulat pe un singur sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS