13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegia de Apa trece la debransari

Regia de Apa trece la debransari

Conducerea Regiei Autonome Apa (RAA) Craiova a hotarit, in aceasta saptamina, sistarea furnizarii apei pentru abonatii care au debite mai vechi de 60 de zile. Desi amenintati ca vor ramine fara apa, cei vizati nu se lasa intimidati. Acestia sustin ca astfel de promisiuni au auzit in fiecare luna, insa nimeni nu a avut curajul sa treaca la actiune.


„Chiar dupa ce l-au schimbat pe vechiul director, cel interimar a sustinut ca cei care nu vin la zi cu datoriile nu vor mai avea parte de apa. Au facut mare tam-tam ca sa impresioneze, dar nu s-au tinut de cuvint, pentru ca nu aveau cum. Ar fi fost dezastruos sa intrerupa furnizarea mai ales la asociatii, unde nu toti sint rau-platnici. Asa fac si acum. Dupa mine, sint slabe sperante sa realizeze ce au spus. Am observat ca au dat si anunturi in ziar privind aceasta avertizare. Daca nu are omul bani, tot nu va plati“, a spus Ilie Gheorghe, din cartierul Brazda lui Novac.


Noua decizie a conducerii nu este insa o gluma, aceasta fiind hotarita sa ii puna la punct pe rau-platnici. Conform purtatorului de cuvint al regiei, Steliana Badescu, prima parte a acestei actiuni a fost deja initiata, abonatii cu cele mai mari si mai vechi debite au primit preavize. Cit de repede vor ramine fara apa, depinde doar de modul de organizare a echipelor de debransare. Printre cei vizati se numara atit persoane din sectorul particular, agenti economici, cit si asociatii de locatari. Lucrarile de sistare vor fi initiate dupa cinci zile de la primirea preavizului.


Asociatiile de locatari, cele mai mari debitoare


Cele mai mari debite, pina in luna februarie, le-a inregistrat Asociatia de locatari nr.14 1 Mai cu 4,3 miliarde de lei, fiind urmata de Asociatia nr. 9 Craiovita Noua, cu trei miliarde de lei, pe locul trei situindu-se Asociatia nr. 24 Craiovita Noua, cu 2,59 miliarde lei. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu, care are in subordine aceasta regie, s-a intilnit la inceputul saptaminii cu citiva dintre presedintii de asociatii, pentru a-i convinge pe locatari sa plateasca restantele.


Nici agentii economici nu s-au lasat insa mai prejos, SC Aquaterm SA Filiasi fiind datoare catre RAA Craiova cu 2,6 miliarde de lei. Fara apa va ramine si Statiunea de Cercetari Simnic, care trebuie sa plateasca aproximativ un miliard de lei, in timp ce Metal Lemn are un debit de 708 milioane de lei. Pe ultimul loc in topul datornicilor, se situeaza persoanele fizice, cu cea mai mica valoare a restantelor. Motivul nu este plata la timp a facturilor, ci consumul mai mic de apa. Aproximativ 16 milioane de lei au de platit craiovenii care locuiesc pe strada Silozului nr. 41, in timp ce locatarii de la nr. 26, strada Feldioara au uitat sa achite 13,7 milioane de lei. Daca nu vor veni la zi cu restantele, in luna martie persoanele vizate de regie vor ramine fara apa potabila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS