17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatronii trebuie sa depuna fisele fiscale ale salariatilor

Patronii trebuie sa depuna fisele fiscale ale salariatilor

Pe 28 februarie expira termenul pentru depunerea de catre angajatori, la fisc, a fiselor fiscale aferente angajatilor. Patronii trebuie sa transmita la organul fiscal competent, precum si angajatului, sub semnatura, cite o copie dupa fiecare fisa pentru anul fiscal recent incheiat. Cristian Pichermayer, purtator de cuvint al Finantelor Publice Olt, a spus ca patronii trebuie sa vina la fisc cu un borderou continind centralizatorul fiselor fiscale ale tuturor angajatilor dintr-o societate comerciala. Fisele fiscale pot fi stocate si pe suport electronic.


„Salariatii care au lucrat anul trecut, pe toata durata lui, la o singura firma, vor primi de la patroni doar fisa fiscala de tip 1 (FF1 – n.r.), iar cei care au lucrat la doua sau mai multe firme va trebui sa primeasca de la directorii societatilor fisa FF1. Alta este situatia in cazul persoanelor care au avut doua locuri de munca, adica la o firma au lucrat cu norma intreaga, in la alta firma au avut program de lucru redus. Ei va trebui sa primeasca fisa FF1 de la principalul loc de munca si fisa FF2 de la cea de-a doua slujba. Administratorii care nu se vor conforma si nu vor depune fisele fiscale ale propriilor salariati pina luni inclusiv risca sa fie sanctionati cu amenzi contraventionale cuprinse intre 500.000 de lei si 15.000.000 de lei, in cazul persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati de comert, si intre 5.000.000 si 100.000.000 de lei pentru persoanele juridice“, a afirmat Cristian Pichermayer.


Acesta a precizat ca, pentru a-i ajuta pe patroni sa se conformeze legii, functionarii fiscului oltean vor fi la serviciu si simbata, intre orele 9.00-14.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS