13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateActele pentru obtinerea titlurilor de valoare nominala se depun la Bucuresti

Actele pentru obtinerea titlurilor de valoare nominala se depun la Bucuresti

Urmare a faptului ca foarte multi cetateni s-au prezentat la sediul Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj, solicitind lamuriri privind solutionarea dosarelor intocmite in temeiul Legii nr. 10/2001, facem cunoscut celor interesati ca in urma emiterii dispozitiei privind acordarea masurilor reparatorii prevazute de Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv in perioada 6.03.1945 – 22.12.1989 de autoritatile competente care au analizat notificarile adresate de cetateni, procedura de emitere, inregistrare si utilizare a titlurilor de valoare nominala prevazuta de Legea nr. 10/2001 si HG nr. 498/2003, art. 34.3 este urmatoarea :


Titularul deciziei/dispozitiei motivate prin care s-a stabilit ca masura reparatorie acordarea de titluri de valoare nominala sau reprezentantul acestuia va depune la Ministerul Finantelor Publice – Biroul pentru restituiri prin titluri de valoare nominala, str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, Bucuresti, actul prin care s-a stabilit masura reparatorie privind acordarea titlurilor de valoare nominala (in original sau in copie legalizata; in cazul in care decizia/dispozitia contine si alte masuri reparatorii, se va depune o copie legalizata de pe aceasta), precum si o cerere care sa contina numele si prenumele sau, dupa caz, denumirea persoanei inscrise in decizia administrativa emisa in temeiul legii, actul de identificare (BI, CI, pasaport, datele de identificare a persoanei juridice, dupa caz), emitentul deciziei/dispozitiei prin care s-a acordat aceasta masura reparatorie si valoarea nominala a titlului exprimata in lei, modalitatea de acordare a titlurilor de valoare prin indicarea numarului de titluri de valoare nominala pentru cele sase categorii de valori pina la concurenta sumei stabilite (optiunea de divizare a valorilor se va face in functie de optiunea titularului privind modalitatea de utilizare a acestora) si adresa postala la care acesta doreste sa i se faca comunicarile oficiale.


Aceste acte pot fi depuse si prin posta, cu confirmare de primire, urmind ca Directiile trezoreriei si contabilitatii publice judetene si trezoreriile sectoarelor municipiului Bucuresti de la care titularii vor primi titlurile de valoare nominala sa fie stabilite in functie de adresa postala comunicata de acestia in cererea lor.


In consecinta, subliniem faptul ca Directia Generala a Finantelor Publice Dolj acorda in aceste dosare doar un aviz consultativ care este inaintat autoritatilor competente care au analizat notificarile adresate de cetateni, procedura ce trebuie sa fie urmata de acestia fiind cea descrisa mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS