15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSingura cale de acces catre Spitalul Judetean, pusa in pericol de lucrari utilitare

Singura cale de acces catre Spitalul Judetean, pusa in pericol de lucrari utilitare

La Spitalul Judetean Drobeta Turnu Severin, blocul alimentar si spalatoria sint aproape izolate. Din cauza intreruperii unor lucrari utilitare, accesul spre blocul alimentar, statia de oxigen si platforma GPL se face pe mai putin de o banda de circulatie. Intrucit exista pericolul prabusirii partii carosabile, precum si avarierii si infundarii canalizarii, conducerea spitalului solicita autoritatilor locale sa intervina de urgenta.


Singura cale de acces din curtea Spitalului Judetean Turnu Severin este partial blocata de executarea unor lucrari de schimbare a conductelor de alimentare cu apa calda, apa rece si agent termic. De la inceputul lunii decembrie 2004 si pina in urma cu citeva zile, lucrarile au fost sistate. In aceste conditii, accesul autoturismelor se face pe mai putin de jumatate din carosabil. Potrivit directorului administrativ al spitalului, Augustin Popa, pericolul de prabusire a partii carosabile este iminent. „Lucrarile de schimbare a conductelor de alimentare cu apa calda, apa rece si caldura au inceput in perioada octombrie, noiembrie 2004, insa au fost abandonate pe 3 decembrie 2004. E o situatie deosebita, intrucit e singurul drum care traverseaza curtea spitalului, pe unde se face alimentarea cu oxigen, cu materiale sanitare si cu gaz lichefiat necesar pentru activitatea blocului alimentar si spalatoriei. In prezent, malurile acestui canal s-au prabusit, deoarece nu au fost protejate. Exista pericolul sa se prabuseasca in orice clipa cu masinile care alimenteaza spitalul“, a declarat Augustin Popa.


In replica, reprezentantii firmei care executa aceste lucrari spun ca vremea nefavorabila din ultima perioada este de vina pentru situatia creata. Conducerea spitalului solicita autoritatilor locale sa intervina, pentru a evita evenimente nedorite, mai ales ca, pentru aceasta lucrare, spitalul nu a dat nici un fel de aprobare. „Se circula foarte greu si este riscant. Spitalul nu a dat aprobare pentru aceasta lucrare. I-am contactat pe cei de la SLI Termo, insa conducerea nu mi-a dat nici un raspuns“, a adaugat directorul administrativ Augustin Popa.


Pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii spitalului, conducerea unitatii cere de ugenta spijinul autoritatilor locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS