15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Scurte stiri

DASDC Dolj are directori generali adjuncti noi


In urma concursului sustinut marti, au fost alesi noii directori generali adjuncti ai Directiei de Asistenta Sociala si Drepturile Copilului (DASDC) Dolj. Pentru postul de director general adjunct la Protectia Copilului s-a inscris un singur candidat, Victoria Croitoru, care a si cistigat concursul, cu media 9,80. „ Pentru postul de director general adjunct pentru adulti au fost inscrisi trei candidati, concursul fiind cistigat de Maria Manolache, cu media 9,50. Director general adjunct economic a iesit Dumitru Herescu, care a candidat pentru post cu alti doi economisti“, a precizat Cornel Baloiu, sef Serviciu Relatii Publice, in cadrul DASDC Dolj.


14 elevi din Craiova s-au calificat la faza nationala a olimpiadei de fizica


Faza judeteana a olimpiadei la fizica s-a incheiat la sfirsitul saptaminii trecute, insa Ministerul Educatiei a intirziat putin in ceea ce priveste stabilirea numarului de elevi calificati la faza nationala. Liviu Cotfasa, inspector de specialitate in cadrul ISJ Dolj, a spus ca, in urma rezultatelor obtinute la faza judeteana a olimpiadei, 14 elevi craioveni de la clasele VII-XII s-au calificat in finala. Dintre acestia, sase sint de la Colegiul National „Fratii Buzesti“, cinci de la CN „Carol I“, doi de la CN „Elena Cuza“ si unul de la CN „Stefan Velovan“. Faza nationala a olimpiadei va avea loc in cursul primei saptamini din vacanta de primavara, la Iasi.


100 de romi vor avea acte de identitate


Fundatia Romanii Criss va asigura, incepind din luna martie, sumele necesare pentru intocmirea actelor de identitate pentru 100 de romi din Craiova. Inca de anul trecut, mai multi reprezentanti ai acestei etnii s-au plins autoritatilor locale ca nu isi pot permite sa achite taxele pentru eliberarea documentelor si ca o scutire ar fi binevenita. Pentru a nu crea un precedent, acestia au refuzat inlesnirea, motivind ca singura solutie este sa stringa singuri banii necesari. „Deoarece nu au acte, nu pot beneficia nici de ajutorul social. Sint foarte multi romi in Craiova care fie si-au pierdut certificatul de nastere si buletinul, fie nu le-au avut niciodata. Am incercat la nivel local sa intervenim, insa nu am avut succes, din cauza asta am apelat la Romanii Criss, care pentru inceput ne va oferi zece milioane de lei. In zilele urmatoare, urmeaza sa imi trimita si citeva informatii referitoare la taxa obligatorie“, a precizat Vasile Velcu Nazdravan, presedintele Uniunii Nationale a Romilor, filiala Craiova.


Studentul la Teologie, arestat de Tribunalul Dolj


Judecatorii Tribunalului Dolj au dispus, iere-dimineata, emiterea unui mandat de arestare preventiva pe o perioada de 25 de zile pe numele craioveanului Adrian Miu, de 20 de ani, cercetat de Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj pentru tentativa de omor. Reamintim ca, luni seara, Miu, student in anul I al Facultatii de Teologie din Craiova, l-a injunghiat pe Mihai Popescu, de 19 ani, din localitate, in timp ce se aflau la un chef intr-un apartament din cartierul 1 Mai. Atit autorul faptei, cit si victima se „cinstisera“ cu mai multe pahare de vin si bere, si s-au apucat la cearta dintr-un nimic: daca telefonul mobil Motorola V70 are ecran alb-negru sau color. Adrian Miu si-a recunoscut fapta in fata procurorilor si risca pina la zece ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS