22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 2.400 de firme vor disparea din Olt

Peste 2.400 de firme vor disparea din Olt

Oficiul Registrului Comertului (ORC) Olt pune piciorul in prag. Mii de societati comerciale din judet vor disparea in citeva saptamini deoarece administratorii acestora nu au respectat prevederile legale aflate in vigoare. Potrivit declaratiilor directoarei institutiei, Maria Barbulescu, din totalul de 8.643 de firme aflate in evidentele ORC Olt, 2.451 vor fi supuse procesului de dizolvare pentru ca nu si-au preschimbat certificatul de inregistrare fiscala si certificatul de inmatriculare, cu codul unic de inregistrare.


„Situatia nu este deloc usoara. Incheierea de pronuntare a dizolvarii societatilor comerciale in cauza se va da foarte repede, probabil in luna martie. Patronii in cauza trebuie sa stie, daca mai sint interesati sa-si salveze afacerile, ca pot ataca pronuntarea dizolvarii numai cu recurs. Procedura este diferita de cea mentionata de Codul Comercial, in sensul ca termenul de recurs este de 15 zile de la data afisarii incheierii de pronuntare a dizolvarii la sediul Registrului Comertului si pe internet. Patronii respectivi vor putea depune recursul numai la sediul nostru, iar noi sintem obligati ca, in trei zile de la depunerea lui, sa-l inaintam spre solutionare Curtii de Apel“, a spus Maria Barbulescu.


Cele 2.451 de firme care urmeaza sa fie dizolvate nu sint insa singurele care au probleme.


Alte 148 de societati comerciale au fost deja declarate in faliment, 142 sint in insolventa, iar 920 au intrat in dizolvare deoarece administratorii acestora nu au catadicsit sa-si majoreze capitalul social, fapt pentru care au ramas in atentia autoritatilor cu datorii la fisc. De mentionat ca, din totalul de 2.451 de firme din Olt ce se vor dizolva, 1.346 sint SRL, 1.038 sint SNC, 55 sint SA, iar 11 reprezinta organizatii cooperatiste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS