16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj are blocate 25 de miliarde pentru o investitie care nu va fi demarata in acest an

CJ Dolj are blocate 25 de miliarde pentru o investitie care nu va fi demarata in acest an

Societatea TRANSGAZ a transmis ca in 2005 nu are fonduri pentru cofinantarea investitiei la magistrala de gaze Craiova-Calafat


Consiliul Judetean (CJ) Dolj are blocate in bugetul de investitii pe 2005 circa 25 de miliarde de lei, deoarece proiectul magistralei de gaze Craiova-Segarcea-Bailesti-Calafat nu mai poate fi demarat in acest an. Compania TRANSGAZ Medias, cea care semnase la sfirsitul lui 2004 un acord de principiu cu CJ, privind implicarea financiara in acest proiect, a transmis in urma cu doua zile o nota prin care autoritatile doljene sint instiintate ca nu are prevazut in bugetul pe acest an nici un fel de fonduri privind magistrala de gaze. CJ Dolj isi propusese ca in primavara acestui an sa demareze macar lucrarile la un prim tronson al investitiei, pe ruta Craiova-Segarcea. „TRANSGAZ Medias ne-a transmis ca se va efectua o completare la studiul de fezabilitate, cu propunere pentru o noua varianta de proiect, care va fi comparata cu cea initiala. Printre altele, ni s-a mai spus ca societatea nu dispune de sumele necesare demararii investitiei in 2005“, a declarat Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj. In plus, societatea mentionata s-ar prevala de faptul ca nu este decit transportator de gaze si, indirect, ar fi recomandat autoritatilor doljene sa-si gaseasca singure surse de finantare pentru derularea investitiei, conform celor precizate de Prioteasa.


Autoritatile s-au laudat la vremea respectiva ca intelegerea dintre CJ Dolj si TRANSGAZ privind participarea comuna la finantarea magistralei a fost facuta la interventiile fostului prim-ministru Adrian Nastase si a ex-ministrului de externe Mircea Geoana, in prezent senator de Dolj din partea PSD. Cu toate acestea, nu se stie nici macar daca obiectivul a fost trecut in proiectul de buget pe 2005 al companiei TRANSGAZ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS