10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoarta Consiliului Judetean Gorj, in mina judecatorilor Curtii de Apel din Craiova

Soarta Consiliului Judetean Gorj, in mina judecatorilor Curtii de Apel din Craiova

• Judecatorii craioveni trebuie sa hotarasca daca fostii liberali Puiu Diaconescu, Sabin Popescu, Valentin Popa si Gheorghe Grivei, actualul vicepresedinte al CJ Gorj, ocupa legal functiile • PNL i-a exclus pe cei patru din partid, cu doar citeva minute inainte de inceperea sedintei de constituire a Consiliului Judetean Gorj, care a avut loc vara trecuta • Dupa ce a trecut pe la Tribunalul Gorj, procesul a ajuns pe rolul Curtii de Apel din Craiova, iar decizia pe care o vor da judecatorii va ramine definitiva


Judecatorii Curtii de Apel din Craiova vor stabili miine daca mandatele a patru consilieri din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Gorj sint legale. Este vorba despre consilierii judeteni Puiu Diaconescu, Sabin Popescu, Valentin Popa si Gheorghe Grivei. Acesta din urma, in schimbul votului pentru PSD si pentru Ion Calinoiu, actualul presedinte al CJ Gorj, a fost rasplatit cu functia de vicepresedinte al CJ. Dupa alegerile locale, consilierii judeteni au incercat de mai multe ori sa se intilneasca pentru a vota noua conducere, insa pedistii, condusi la acea vreme de Pantelimon Manta, in prezent deputat PUR, au boicotat constituirea CJ. In cele din urma, la cea de-a treia incercare, consilierii PD au fost prezenti in Sala Maura a Prefecturii Gorj, alaturi de cei patru penelisti suspectati ca vor trada. Acest lucru s-a si intimplat, Ion Calinoiu iesind presedinte la o diferenta infima. Insa, cu doar o jumatate de ora inainte ca sus-metionatii penelisti sa decida soarta consiliului judetean in favoarea PSD, Organizatia Centrala a PNL a trimis un fax, de la Bucuresti, prin care ii excludea din partid pe tradatori.


In cazul cistigarii recursului, Alianta ar putea prelua conducerea Consiliului Judetean Gorj


Imediat dupa ce Ion Calinoiu a ajuns presedinte, reprezentantii PNL si PD au contestat la tribunal legalitatea mandatelor penelistilor exclusi. Dupa un proces in care conducerea CJ si cei patru consilieri, pe de o parte, si PD plus PNL, pe de alta parte, si-au argumentat pozitiile, judecatorii de la Tirgu Jiu au admis ca mandatele sint legale. Ulterior, Pantelimon Manta, presedintele PD Gorj, a motivat exemplar recursul, care a ajuns pe rolul Curtii de Apel din Craiova. Intre timp, Manta s-a certat cu Traian Basescu si a trecut la PUR, partid care l-a propulsat in Camera Deputatilor. Si pentru ca PUR facea parte din uniunea in care se afla si PSD, Manta a devenit amic cu Ion Caliniu, renuntind chiar la un proces de calomnie pe care i-l intentase pesedistului. Astfel, din aparator al unei cauze, Pantelimon Manta, al carui partid se afla acum la putere, s-a transformat in „avocat“ al celor patru pe care ii hulise. Speriati ca si-ar putea pierde scaunele si ca urmatorii pe liste le-ar putea lua locul, fostii penelisti si-au angajat printre avocati si pe seful Baroului din Craiova. Teama acestora este justificata si de faptul ca liderul PNL Gorj, subprefectul Dan Morega, fost membru PRM, are tot interesul sa schimbe „culoarea“ CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS