20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi morti si doi raniti intr-un accident de elicopter pe Defileul Jiului

Doi morti si doi raniti intr-un accident de elicopter pe Defileul Jiului

Un grav accident de elicopter s-a produs ieri, in jurul orei 14.00, intr-o zona greu accesibila din Defileul Jiului, la granita dintre judetele Gorj si Hunedoara, in zona Polatistea, la 10 km de Petrosani. In urma prabusirii elicopterului, care apartinea Aviatiei Utilitare, doua persoane si-au pierdut viata, iar alte doua au fost grav ranite.


Ioan Corbei, de 57 de ani, paznic de vinatoare la Asociatia Judeteana de Vinatoare si Pescuit Sportiv Hunedoara, filiala Petrosani, si cetateanul moldovean Valeriu Pasat, mecanic, si-au pierdut viata, iar Teodor Mustata, de 42 de ani, tehnician la Ocolul Silvic Petrosani, si pilotul elicopterului, cetateanul moldovean Valeriu Coada, de 46 de ani, au fost transportati la Spitalul de Urgenta din Petrosani.


La fata locului s-au deplasat un detasament de interventie rapida al Jandarmeriei, cadre de la Protectia Civila si echipe de salvatori.


Viorel Salan, comandantul Unitatii de Jandarmi Hunedoara, a declarat ca a fost izolata zona pentru protejarea probelor de la locul accidentului.


Starea ranitilor este grava


Valeriu Coada a fost transportat la Petrosani in coma profunda, avind putine sanse de supravietuire, iar Teodor Mustata a fost supus unei interventii chirurgicale, el avind sapte coaste rupte, un picior fracturat si un plamin perforat.


„Cadrele noastre au reusit sa recupereze unul dintre raniti, in jurul orei 17.00, pentru ca zona in care se afla era greu accesibila si ceata era foarte densa. Pilotul elicopterului are fractura de coloana si dupa ce am reusit sa-l recuperam de la locul tragediei a fost preluat de o ambulanta si trimis la spital. Angajatul Ocolului Silvic are multiple fracturi si hemoragie interna. El a fost supus unei interventii chirurgicale“, a spus Salan.


Comisarul-sef Ioan Poanta, prim-adjunct al sefului IJP Hunedoara, a declarat ca elicopterul s-a prabusit de la joasa inaltime, iar in urma impactului a fost distrus in proportie de 70 %.


Dupa cum spune seful jandarmilor hunedoreni, in urma prabusirii elicopterului una dintre victime a fost aruncata din aparatul de zbor, iar cealalta a fost prinsa intre fiarele contorsionate, cele doua cadavre fiind de nerecunoscut.


Aparatul a fost inchiriat de societatea Aviatia Utilitara 2000 SRL Petrosani de la o firma din Republica Moldova, iar in momentul prabusirii transporta hrana pentru animalele din munti.


Comisarul-sef Ioan Poanta a mai declarat ca accidentul este considerat accident de munca, iar ancheta va fi facuta de reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, ai Parchetului local si ai Aviatiei Civile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS