21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClement Mocanu este cercetat de Parchetul Judetean Gorj pentru abuz in serviciu

Clement Mocanu este cercetat de Parchetul Judetean Gorj pentru abuz in serviciu

• Mocanu a vindut fostei CNLO un imobil din Bucuresti, dupa care lucrarile de modernizare si reparatii ale acestuia i s-au incredintat in mod direct firmei ARC, la care el era administrator • USMO beneficiaza, de asemenea, de un spatiu in cladirea respectiva


Omul de afaceri româno-american Clement Mocanu, fost administrator al SC ARC SA Tirgu Carbunesti, este anchetat de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj intr-un dosar care vizeaza vinzarea, repararea si modernizarea unui imobil din Bucuresti. In cladirea respectiva isi desfasoara in prezent activitatea Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO).


Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca dosarul a fost trimis spre solutionare la Tirgu Jiu de catre Parchetul National Anticoruptie. „Cercetarile sint in faza preliminara. PNA si-a declinat competenta in favoarea noastra. Clement Mocanu a cumparat un imobil de la o persoana, pe care l-a vindut cu aproape 200.000 de euro fostei Companii Nationale a Lignitului Oltenia. Ulterior, firmei ARC, la care era administrator Clement Mocanu, i s-au incredintat lucrarile de reparatii si modernizare a cladirii. Incredintarea s-a facut fara licitatie. Din primele date pe care le avem, prejudiciul este de aproximativ opt miliarde de lei. Impotriva lui Clement Mocanu se fac cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de abuz in serviciu. Vom stabili si celelalte persoane care au fost implicate, precum si infractiunile de care se fac vinovati“, a declarat Emil Mota. Omul de afaceri Clement Mocanu mai este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu, intr-un dosar in care este cercetat si Nicolae Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS