19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIlegalitatile primarilor pesedisti gorjeni, tinute la naftalina

Ilegalitatile primarilor pesedisti gorjeni, tinute la naftalina

Prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat, a scos de la naftalina mai multe rapoarte de control intocmite in anii trecuti. Cu toate ca acestea dadeau la iveala nereguli grave comise de mai multi primari PSD din Gorj, fosta conducere a Prefecturii Gorj nu a luat nici o masura impotriva acestora. „Controalele s-au facut in 2003. Aceste rapoarte nu au fost valorificate in nici un fel. Erau puse la naftalina“, a spus prefectul Stefan Popescu Bejat. Pentru ca faptele constatate sint de natura penala, a trimis rapoartele de control intocmite Primariilor Urdari, Ticleni si Tirgu Logresti la politie, Parchet si Garda Financiara.


Potrivit raportului de control, conducatorii Primariei Urdari si-au angajat rudele in cadrul institutiei fara respectarea legii. Fiul primarului PSD, Aristica Leuca, aflat in continuare in functie, a fost angajat referent la Compartimentul contabilitate. Corpul de control al prefectului a constatat ca angajarea acestuia a fost ilegala, intrucit organizarea concursului nu a fost anuntata, iar procesul-verbal al comisiei de examinare lipseste de la dosar. Reprezentantii prefecturii au constatat ca primarul Aristica Leuca se face vinovat de abuz in serviciu. Si fiul secretarei Primariei Urdari, Claudiu Laurentiu Sanda, a fost angajat ca referent in urma unui concurs la care acesta a fost singurul candidat. Corpul de control a constatat ca si sotia viceprimarului, Luminita Tauru, a fost angajata ilegal, concursul nerespectind prevederile legale. Angajarea agentului fiscal Eugen Sanda s-a facut tot cu incalcarea legii. De asemenea, in raportul de control se mai specifica faptul ca Primaria Urdari a facut plati nejustifucate de peste 82 de milioane de lei catre firma TEMGRUP SRL din Tirgu Jiu, pentru modernizarea sediului primariei. Cu toate ca organele de control au propus inaintarea documentatiei la politie, raportul a ajuns intr-un sertar.


Corpul de control al prefectului a constatat comiterea mai multor ilegalitati si la Primaria Ticleni. Cea mai grava consta in instrainarea unor bunuri din domeniu public al primariei, reprezentantii prefecturii considerind necesar sa fie sesizat PNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS