18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Scurte stiri

Relu Stefanoiu este in continuare in libertate


Omul de afaceri gorjean, Relu Stefanoiu, se afla in continuare in libertate, dupa ce a solicitat marti instantei de judecata a Tribunalului Gorj aminarea procesului pentru a-si numi un aparator. In acelasi mod a procedat si prietenul sau, Nicolae Mischie, care este judecat de acelasi complet de judecata pentru introducerea in tara a unei arme de vinatoare. Tribunalul Gorj trebuie sa se pronunte cu privire la emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Relu Stefanoiu, care a fost trimis in judecata de catre Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj pentru evaziune fiscala si folosirea fara autorizatie a unor substante periculoase. Acesta a fost arestat mai mult de doua saptamini, dar Tribunalul Gorj l-a pus in libertate, cu toate ca Parchetul solicitase prelungirea masurii de arestare preventiva. Procurorii au facut recurs impotriva sentintei de eliberare din arest, iar Curtea de Apel Craiova a admis actiunea, a casat hotarirea si a retrimis dosarul spre rejudecare. Urmatorul termen al procesului va fi pe 1 martie.


Alianta D.A., liste comune la alegerile anticipate de la Poiana Mare


Alianta D.A. PNL-PD va avea liste comune la alegerile anticipate care se vor desfasura pe 3 aprilie in localitatea doljeana Poiana Mare, a anuntat ieri prefectul de Dolj, Nicolae Giugea. Proportiile in care cele doua partide vor participa la lista comuna de consilieri vor fi stabilite in functie de rezultatele obtinute la alegerile locale din iunie 2004, cind cele doua formatiuni politice au avut candidati separati. Consiliul Local (CL) Poiana Mare a fost dizolvat de drept dupa ce forul legislativ local nu s-a intrunit si nu a adoptat nici un proiect de hotarire timp de trei luni consecutiv. Problemele au aparut imediat dupa sedinta de constituire a CL, cind, din cauza nerespectarii procedurilor de validare a consilierilor, toate hotaririle adoptate au fost considerate nelegale si atacate in instanta de prefectura doljeana. Ulterior, CL nu s-a mai intrunit, asteptind decizia justitiei, din aceasta cauza ajungindu-se la dizolvare si declansarea alegerilor anticipate.


Spargere la Grupul Scolar ICM nr. 2 Craiova


Grupul Scolar ICM nr. 2 din Craiova a fost „vizitat“ de hoti in noaptea de marti spre miercuri. Persoane necunoscute au fortat grilajul unei ferestre de la pavilionul administrativ al unitatii de invatamint, apoi au spart geamul si au patruns in interiorul cladirii. Hotii au fortat usile mai multor birouri, patrunzind in casierie, la contabilitate, la secretariat si la contabilul-sef, ravasind hirtiile de pe birouri in cautarea unor bunuri de valoare. Pina la urma n-au plecat cu mina goala. La casierie, au fortat usa seifului scolii, de unde au luat toti banii – aproximativ 62 de milioane de lei – apoi, inainte de a pleca, au sustras si suma de 1.000 de euro, bani pe care contabilul-sef al Grupului Scolar ICM nr. 2 ii imprumutase si ii tinea intr-un sertar al biroului sau. Culmea este ca imobilul in care s-a dat spargerea este linga cabina paznicului scolii, care ar fi trebuit sa auda – in cazul in care era la serviciu si nu dormea – zgomotul facut de hoti atunci cind au fortat grilajul ferestrei, dar mai ales atunci cind au spart geamul sa patrunda in interior. Lucratorii Sectiei 3 Politie Craiova au ridicat probe si au inceput cercetarile in vederea identificarii autorului sau autorilor faptei.


Accident mortal linga MARLOREX


O tinara de 29 de ani din Craiova si-a pierdut viata in urma unui accident rutier produs marti noapte. In jurul orei 3.00, in dreptul Tirgului Comercial MARLOREX din Craiova, un autocamion Mercedes, cu numarul de inmatriculare HG-04-MGX, care venea dinspre Filiasi pe E 70, a accidentat mortal o femeie care se deplasa pe mijlocul strazii. In urma impactului deosebit de violent, victima – Elena Mihaela Serban, de 29 de ani, din localitate – a decedat pe loc. Echipajului SMURD si pompierilor de pe masina de descarcerare nu le-a mai ramas decit sa scoata de sub camion cadavrul victimei, care ramasese prins intre puntea din fata si motor. Soferul tirului – Francisc Attila Ghergely, de 28 de ani, din Tirgu Mures, este cercetat de lucratorii Biroului Politiei Rutiere Craiova pentru savirsirea infractiunii de omor din culpa.


Florea Gaina a demisionat din functia de inspector scolar general adjunct


Profesorul Florea Gaina si-a inaintat demisia din functia de inspector scolar general adjunct al ISJ Dolj, solicitind ministrului educatiei, Mircea Miclea, sa fie eliberat din functie, incepind cu 16 februarie. Acesta a ocupat postul prin concurs, urmind ca mandatul sau sa expire in aprilie 2006. Gaina a tinut sa precizeze ca nu este victima politica a nici unui partid: „Nu s-au facut presiuni politice asupra mea. Am tinut seama de realitatile vremurilor in care traim. Consider ca este firesc ca noua putere sa-si puna in practica propriul program de guvernare. Craiova are suficiente cadre didactice capabile sa ocupe aceasta functie“. Fostul inspector general adjunct si-a facut toate temele, in ceea ce priveste curriculumul si inspectia scolara, in contextul in care Doljul este judet- pilot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS