10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul Judetean 606 B Bistrita-Livezile, blocat din cauza caderilor de zapada

Drumul Judetean 606 B Bistrita-Livezile, blocat din cauza caderilor de zapada

In Mehedinti, dupa gerul de saptamina trecuta, vremea s-a incalzit brusc si a inceput sa ploua. Topirea zapezii, dar si precipitatiile abundente din ultimele zile au facut ca marti dupa-amiaza, dar si in cursul noptii un drum national si altul european sa fie inchise din cauza caderilor de pietre. Drumul National 57 Orsova-Svinita a fost inchis circulatiei din cauza viiturilor, la zece kilometri de intrarea in comuna Svinita, iar DE 70 (DN 6), intre Drobeta Turnu Severin si Orsova, a fost blocat pina ieri la ora 1.45, din cauza caderilor de stinci. Pentru degajarea soselei, s-a actionat cu trei utilaje si sase masini ale Sectiei Drumuri Nationale Orsova.


Daca pentru degajarea unui singur fir de pe Drumul European 70, muncitorii au lucrat intens doua ore (formindu-se cozi de aproape sapte kilometri, de o parte si de alta a viaductului Padina), pe Clisura Dunarii insa nici dupa opt ore drumul nu era complet degajat, soferii circulind cu prudenta.


Reprezentantii Drumurilor Nationale Orsova spun ca s-au obisnuit cu astfel de situatii pe Clisura. De fiecare data cind precipitatiile sint abundente, au loc caderi de stinci. Zilnic, zona este patrulata de doua ori: dimineata si seara. La terminarea lucrarilor, drumarii erau convinsi ca isi vor relua activitatea in zona in foarte scurt timp, intrucit alt versant prezenta fisuri si ar putea oricind sa se prabuseasca pe sosea.


Potrivit Comandamentului Central de Iarna, circulatia a fost ingreunata si in zona Godeanu – Baile Herculane, pe DN 67 D, din cauza avalanselor si a blocurilor de stinci cazute pe carosabil.


In prezent, circulatia se desfasoara normal pe cele doua drumuri nationale.


De asemenea, DJ 606 B, intre localitatile Bistrita si Livezile, era blocat ieri din cauza caderilor masive de zapada, in zona lucrindu-se cu un utilaj pentru deblocare.


Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Drobeta“, in localitatea Girbovat, comuna Cazanesti, o autospeciala a Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti, care se deplasa la un pacient cu probleme respiratorii, a ramas inzapezita, cazul fiind rezolvat in scurt timp, datorita interventiei primarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS