19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii cu deficiente auditive au sarbatorit Valentine’s Day

Copiii cu deficiente auditive au sarbatorit Valentine’s Day

Copiii din Centrul de Plasament Nr.11, impreuna cu 11 elevi ai Centrului scolar pentru elevii cu deficiente auditive, din Craiova, au fost invitati marti la Colegiul National „Nicolae Titulescu“ pentru a se bucura impreuna, cu prilejul zilei de 14 februarie. Actiunea face parte dintr-un program initiat de Uniunea Europeana, intitulat „Children in Placement Centres and Special Schools“ si este dedicat copiilor abandonati sau celor cu deficiente. „Programul a fost derulat in anul 2002, iar actiunile vizeaza in special socializarea copiilor cu deficiente. Au existat numeroase intilniri de-a lungul celor trei ani, vizite atit ale elevilor colegiului nostru in centrul lor, cit si ale acestor copii in liceu“, a mentionat Ion Zglimbea, directorul Colegiului National „Nicolae Titulescu“, din Craiova.


Pentru manifestarea dedicata Sfintului Valentin, elevii Colegiului „Nicolae Titulescu“ au pregatit un program artistic alcatuit din cintece de dragoste din folclorul românesc si un recital de poezie din lirica universala de dragoste. Copiii din centrul de plasament si cei cu deficiente de auz au avut posibilitatea sa participe si la o activitate didactica pe calculator, avind ca tema curiozitati si interferente geografice.


In final, a fost prezentata o expozitie de felicitari dedicata Zilei Indragostitilor. „Pentru elevii scolii speciale pentru copiii cu deficiente auditive este prima data cind au avut posibilitatea sa utilizeze un calculator. Bucuria este imensa, iar atentia acordata de elevii Colegiului «Nicolae Titulescu» ne-a impresionat“, a spus Ionela Patru, diriginta copiilor din Centrul scolar pentru elevii cu deficiente auditive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS