14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoerica va trebui sa-si toarne complicii din virful piramidei

Boerica va trebui sa-si toarne complicii din virful piramidei

Omul de afaceri craiovean Genica Boerica a fost audiat ieri de procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA), in legatura cu fapte de coruptie ale unor reprezentanti ai statului din judete in care acesta a derulat afaceri, informeaza surse judiciare.


Procurorii anticoruptie l-au interpelat ieri, in prezenta avocatului sau, pe afaceristul craiovean Genica Boerica, in legatura cu o serie de fapte de coruptie (mai exact infractiuni de natura economica ce ar putea fi considerate acte de coruptie) care ar fi fost savirsite de reprezentanti ai autoritatilor financiare din Dolj, dar si din judete invecinate, in care acesta ar fi avut societati comerciale. Anchetatorii sustin ca, in perioada iunie 2001 – iunie 2003, prin folosirea de inscrisuri falsificate si alte mijloace frauduloase, Genica Boerica, Elena Popa si Florentin Sargarodschi – sub coordonarea omului de afaceri craiovean si cu sprijinul unei filiere de cetateni egipteni, iordanieni, iranieni si palestinieni – au obtinut in mod ilegal de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj suma de 290 de miliarde de lei (7,25 milioane de euro) cu titlu de TVA de rambursat pentru 13 societati comerciale.


Banca Nationala a României si Curtea de Conturi au identificat traseul banilor rulati prin societatile comerciale fantoma, procurorii declansind, pe 17 septembrie, urmarirea penala fata de Genica Boerica si de cei doi complici ai sai – Elena Popa si Florentin Sargarodschi. Acestia sint acuzati de infractiuni la Legea nr. 345/2002 privind TVA, asociere in vederea comiterii de infractiuni, fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, fals in declaratii si uz de fals. Arestarea lui Genica Boerica a avut loc dupa descinderi ale procurorilor care anchetau cazul de peste un an si jumatate. In cadrul anchetei, procurorii au facut descinderi atit la locuinta din Craiova a lui Boerica, cit si in locatii din judetul Caras Severin, mai exact la sediul SC Boerro Group SRL, din comuna Domasnea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII