16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceenii-gardieni, protest la Primaria Craiova

Liceenii-gardieni, protest la Primaria Craiova

Aproximativ 200 de gardieni nu pot fi angajati ca politisti comunitari, deoarece nu au studii medii


Gardienii publici fara studii medii ameninta cu actiuni de protest in caz ca nu vor fi angajati in noul serviciu al politiei comunitare. Ieri, aproximativ 20 de gardieni publici din Craiova au batut la usa primarului Antonie Solomon, cerindu-i sa obtina de la autoritatile centrale o derogare de la lege, care sa-i pasuiasca pina la terminarea liceului. Potrivit legii, cei care nu au studii medii nu pot fi angajati ca politisti comunitari. Majoritatea celor adunati in fata primariei au sustinut ca sint inscrisi la cursuri serale la diverse licee din oras.


„Noi asta cerem, cei care sint inscrisi la liceu sa fie angajati la politia comunitara. Avem experienta in domeniu, pentru ca lucram de zece ani ca gardieni publici“, a declarat Ilie Ghitulescu, de 39 de ani, elev in clasa a XII-a la Liceul Auto. Acelasi lucru il sustine si Florin Brindusoiu, de 39 de ani, elev in clasa a XII-a la Liceul de Chimie, care declara ca a adus si o adeverinta de la scoala pe care a depus-o de ceva timp la Corpul Gardienilor Publici (CGP). Marian Ceaciru, de 41 de ani, este „boboc“, deoarece este inscris abia in anul I de liceu. Totusi, el spera sa gaseasca intelegere la autoritatile centrale si sa fie angajat ca politist comunitar.


Intrebati de ce s-au inscris la liceu la o asemenea virsta, protestatarii din fata primariei craiovene au declarat ca au aflat acum doi ani ca li se va cere sa aiba liceul terminat, asa ca s-au inscris la cursurile serale. In aceasta problema, primarul Antonie Solomon a declarat ca a trimis deja adrese catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) si Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), cerind precizari cu privire la situatia gardienilor din anii terminali de liceu si a celor care au terminat liceul, dar nu au obtinut diploma de bacalaureat. Pina in prezent insa, nu s-a primit nici un raspuns.


De precizat ca in Dolj circa 200 de gardieni publici se gasesc in aceasta situatie, neavind liceul terminat. Reprezentantii acestora sustin ca vor apela la un miting de protest in caz ca nu li se vor rezolva cererile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS