20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa -18 grade a iesit ursul din birlog

La -18 grade a iesit ursul din birlog

Frig de ingheata pietrele si in Parcul „Romanescu“ din Craiova. La Gradina Zoologica, animalele insa au avut „regim hotelier“, am putea spune, in ceea ce priveste cazarea, dar si hrana lor zilnica. Craiovenii care au trecut saptamina trecuta prin parc nu au putut sa vada mare lucru deoarece mai toate animalele se odihneau la temperaturi de peste 20 de grade Celsius. Tigrii si leii au beneficiat de incalzire cu gaze 24 de ore din 24 si au iesit la „plimbare“ in custi doar doua ore in jurul prinzului, in timp ce maimutele si-au facut siesta la 20 de grade cu plus, beneficiind de incalzire cu lemne nonstop.


Ursul s-a dovedit a fi cel mai rezistent animal, la temperaturi de minus 20 de grade plimbindu-se nestingherit sub privirile mirate ale copiilor, care invata la scoala ca ursul nu iese iarna din birlog. Seful Gradinii Zoologice, Ion Cojocaru, spune ca ursul nostru „oltenesc“ s-a obisnuit deja cu gerul cumplit din ultimii ani si prefera sa stea sub cerul liber asteptind sa primeasca din partea copiilor desertul.


Berzele s-au simtit mai bine decit in tarile calde


Papagalii, strutii si berzele au avut conditii de incalzire electrica 24 de ore din 24, in timp ce afara erau minus 20 de grade. Conditii optime asadar pentru animalele de la Gradina Zoologica. In acesta perioada de ger, animalelor li s-a marit si ratia alimentara cu 20%. Pentru urs s-au pregatit legume, fructe, piine, dar si peste. 35 de milioane de lei au fost cheltuite doar pentru asigurarea hranei animalelor in aceasta perioada, si alte milioane pentru intretinere si caldura. Daca a meritat vom afla la primavara, cind toate animalele vor iesi din custi si ii vor incinta pe copii, dar si pe cei mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS