19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosare penale pe banda in cazul accidentului de la Colonesti

Dosare penale pe banda in cazul accidentului de la Colonesti

Cercetarile privind accidentul tragic produs in seara de 31 ianuarie, pe DN 65 – E 574, pe raza comunei Colonesti, judetul Olt, in urma caruia soferul unui autotren incarcat cu 400 de saci cu azotat de amoniu a decedat, au intrat pe ultima suta de metri.


Potrivit inspectorului principal Cristian Radoi, purtatorul de cuvint al Politiei Rutiere Olt, politistii au instrumentat trei dosare penale. In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca ingrasamintul a fost ridicat de la sediul SC SAMOVAL SRL din Tirgoviste si trebuia sa ajunga, oficial, la un depozit din localitatea Jibou. Politistii au descoperit insa ca toti cei 400 de saci cu azotat de amoniu trebuia sa ajunga la o firma din Craiova.


„Transportul in cauza, in afara de faptul ca era efectuat la o ora interzisa prin lege, nu era insotit nici de licenta de transport pentru marfuri periculoase. Din acest motiv am intocmit dosar penal atit administratorului firmei, Ionut Stefan, cit si sotiei acestuia, patroana firmei SC YONUMI TRANS SRL din Craiova, careia ii apartinea autotrenul. Am intocmit dosar penal si sefului de garaj al firmei craiovene, Dorel M., care a demisionat imediat dupa producerea accidentului. Acesta este acuzat ca a permis plecarea in cursa a autotrenului incarcat cu azotat de amoniu, desi transportul nu avea toate autorizatiile necesare. In prezent, sectiile Garzii Financiare din judetele Dolj si Dimbovita continua cercetarile“, a spus Cristian Radoi. Dosarul in cauza va fi inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS