17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMunti de zapada si patinoar in Piata Centrala

Munti de zapada si patinoar in Piata Centrala

Gheata formata in Piata Centrala din Craiova nu a fost nici pina in prezent inlaturata, desi au trecut doua saptamini de cind a nins. Cei care isi fac aprovizionarea din aceasta piata sint nemultumiti de patinoarul format pe alei. „Nu am venit citeva zile in piata sa-mi fac aprovizionarea, in speranta ca gheata va fi inlaturata. Cind am ajuns azi in piata, nu mi-a venit sa cred. Munti de gheata si un alunecus ingrozitor. Sint pensionara si atit mi-ar lipsi, sa alunec sa-mi rup mina sau piciorul! Cei care ar fi avut obligatia sa inlature gheata nu au nici un pic de respect pentru cumparatori. Trebuie sa ocolesti zapada inghetata depozitata ca un labirint“, a spus Constantina Marcu.


Gramezi de zapada si de gheata se afla si in dreptul magazinelor. Majoritatea vinzatorilor s-au conformat, imprastiind sare si inlaturind gheata din dreptul unitatilor comerciale, in timp ce altii spun ca aceasta nu intra in atributiunile lor. „Am iesit si am inlaturat zapada, dar, de cind au inceput gerurile cumplite, cu temperaturi de -20 de grade Celsius, zapada a inghetat bocna. Am dat cu sare, in speranta ca se va topi, dar stratul de gheata este atit de gros, incit n-a avut nici un efect. Oricum, noi ne-am facut datoria, desi angajatii administratiei pietelor aveau aceasta sarcina. Din acest motiv, multi dintre comerciantii din piata au refuzat sa indeplineasca indatoririle altora. Noi ce sa facem, cum sa spargem si sa caram muntii de gheata depozitati in piata si unde sa-i ducem? Trebuie utilaje speciale“, a spus Cristina Robu, vinzatoare intr-unul dintre magazinele situate in Piata Centrala.


Directorul administratiei pietelor spune ca gheata a fost inlaturata


In timp ce comerciantii si cumparatorii sint revoltati de situatie, reprezentantii adminstratiei pietei nu inteleg care este problema, declarind ca zapada a fost inlaturata.


„Noi am inlaturat zapada din piata. A mai ramas, intr-adevar, un strat de gheata, in dreptul tarabelor cu dulciuri. O sa trimitem o echipa care sa arunce din nou cu nisip si cu sare in locurile in care mai este gheata. In rest, nu le inteleg nemultumirea. Comerciantii nici macar in dreptul propriilor magazine nu si-au indepartat stratul de zapada si de gheata, asteptind sa venim noi sa le facem curat. Oricum, cu zapada din piata s-a cam terminat, mai este doar in unele locuri. Cumparatorii sau comerciantii care mai au obiectii sa se adreseze conducerii administratiei pietelor“, a declarat Gheorghe Calinoiu, directorul Administratiei Pietelor si Tirgurilor din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS