15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFunctionarii publici au aplicat amenzi pentru distrugerea zonelor verzi

Functionarii publici au aplicat amenzi pentru distrugerea zonelor verzi

Citiva functionari publici din Primaria Craiova au gasit o metoda pentru a mai aduce bani la bugetul local. Acestia au aplicat amenzi pentru parcarea masinilor pe spatiile verzi si distrugerea acestora. Uimirea celor care au „incalcat“ legea a fost cu atit mai mare cu cit majoritatea autoturismelor in cauza erau inconjurate de zapada. Pentru a avea si o dovada a infractiunilor produse, angajatii primariei au facut si poze, dupa cum se specifica in procesele-verbale. Craiovenii amendati au cerut o intrevedere cu Antonie Solomon, pentru clarificarea situatiei.


„Cind mi-a venit acasa amenda nu puteam sa cred! Cum sa ma sanctioneze pentru ca am distrus zonele verzi? Unde au vazut ei verdeata… Cred ca doreau sa isi indeplineasca norma zilnica si au inceput sa dea in stinga si in dreapta sanctiuni. Mai bine ii taxau pe cei care nu au ridicat zapada din cartiere. Ar fi fost haios, pentru ca ar fi trebuit sa ii traga de urechi pe colegii lor din primarie pentru ca nu si-au facut bine treaba. Am venit sa vorbesc cu primarul. Poate reuseste el sa ma lamureasca cum a fost posibil asa ceva. S-au facut de ris“, a spus Tudor Balica, din cartierul Lapus.


Craiovenilor care s-au prezentat ieri la primarie li s-a raspuns din partea lui Solomon ca acesta va analiza fiecare cerere pentru a se cunoaste cum s-au distrus zonele verzi, tinind cont ca este o temperatura foarte scazuta.


Craiovenii amendati spera ca vor primi un raspuns favorabil. In cazul in care cererile le vor fi refuzate, vor fi nevoiti sa scoata din buzunar sume cuprinse intre doua si sase milioane de lei, in functie de gradul de distrugere a spatiilor verzi, potrivit Hotaririi Consiliului Local nr. 255/2003. In conformitate cu prevederile art. 8, este interzisa calcarea zonelor verzi sau traversarea lor cu autovehicule sau cu biciclete. De asemenea, in zonele unde, din cauza traficului intens de pietoni, s-au creat poteci in zonele verzi, se vor lua masuri pentru impiedicarea sau devierea trecerii. Constantin Marin, alt craiovean amendat, care locuieste pe bulevardul Nicolae Titulescu, a spus: „Erau aproximativ zece masini parcate de vreo doua zile in fata blocului meu. Acestea erau toate inconjurate de zapada, iar a mea era in mijloc. Cei de la primarie mi-au dat decit mie amenda, chipurile, pentru ca am distrus spatiul verde. De unde sa fie verdeata cind peste tot era numai zapada?“. In zilele urmatoare, primarul va stabili cine se face vinovat de aplicarea amenzilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS