30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateServiciul de Salubritate si RAT urmeaza sa fie privatizate

Serviciul de Salubritate si RAT urmeaza sa fie privatizate

Viceprimarul Sorin Iordache s-a intors ieri din calatoria in interes de serviciu pe care a facut-o in Franta si Anglia. Misiunea economica, asa cum o numeste acesta, a avut drept scop vizitarea ambasadelor române din Paris si Londra. Desi „plimbarea“ a fost istovitoare, vicele sustine ca s-a intors cu idei bune, pe care abia asteapta sa le puna in aplicare la Craiova. Aproximativ o saptamina, acesta a calatorit impreuna cu celelalte delegatii din tara, fiind singurul reprezentat al Primariei Craiova care s-a deplasat in strainatate, la polul opus situindu-se Dimbovita, cu noua delegati. Sorin Iordache a participat si la doua tirguri internationale, unul de constructii si celalalt de amenajari interioare, de la Birmingham, unde i-au venit citeva idei de infrumusetare a parcurilor din oras.


Serviciul de Salubritate, vizat de ideile lui Iordache


„In orasele prin care am trecut am observat ca primariile au foarte putine competente, majoritatea activitatilor fiind concesionate la diferite firme. In cazul salubritatii, cei din strainatatea folosesc pentru curatenie doar masini performate si ceea ce fac ei intr-o ora, noi facem intr-o zi, cu ajutorul a 200 de maturatori. Sa speram ca intr-un viitor cit mai apropiat vom ajunge si noi la aceste performante“, a declarat Iordache.


O alta idee care i s-a parut potrivita reprezentantului municipalitatii a fost si aceea de a organiza piete mobile, care sint des intilnite in Franta. Intr-un anumit interval de timp, acestea sint dotate cu echipamente speciale si sint amenajate in diverse cartiere care nu beneficiaza de locuri de desfacere a produselor alimentare. Dupa terminarea programului, ele sint strinse, iar cei de la salubritate curata zona. Pina la sfirsitul lui 2005 si comerciantii craioveni ar putea sa se pricopseasca cu o astfel de afacere, daca vicele se tine de cuvint.


Nici atragerea de investitori straini nu a fost uitata, in acest scop organizindu-se intilniri cu directorul executiv al Camerei de Comert Româno-Britanice, pentru a contacta diverse persoane care sint dispuse sa investeasca bani in Craiova. Domeniile vizate de Iordache au fost tot salubritatea si transporturile. „Bineinteles ca nu o sa vina englezii cu masini pentru transportul in comun, ci incercam sa gasim persoane care sint dispuse sa colaboreze cu noi. In aceasta privinta, dupa parerea mea, englezii sint cei mai seriosi oameni de afaceri. Daca ai batut palma cu ei inseamna ca treaba este ca si rezolvata“, a precizat Iordache.


O idee inovatoare a fost indentificata in sistemele neconventionale de furnizarea a energiei termice. Metoda pe care se bazeaza acestea este scoaterea apei cu ajutorul unei pompe, de la 150 de metri adincime. In acest scop, Iordache se va deplasa la Bucuresti miercuri, insotit de directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache, pentru a vedea in functiune un astfel de sistem, care este implementat cu succes in Capitala. „Sumele sint mai mari in acest caz insa, in timp, investitile se amortizeaza, deoarece este foarte economica“, a incheiat viceprimarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS