15.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Scurte stiri

Traian Basescu si fostii presedinti ai României, invitati la „Zilele Marin Sorescu“


Primarul Craiovei, Antonie Solomon, intentioneaza sa invite la „Zilele Marin Sorescu“, manifestare care va avea loc in perioada 25-27 februarie, mai multe personalitati de rang inalt, printre care presedintii României din ultimii 15 ani, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu. De pe lista de invitati mai fac parte presedintele Academiei Române, Eugen Simion, scriitorii Mircea Dinescu, Dumitru Radu Popescu, Fanus Neagu, poetul Adrian Paunescu si actorii Ion Caramitru, Dorel Visan si Adrian Pintea. Printre evenimentele prevazute in program mentionam si sustinerea unui concert de catre indragitul interpret Tudor Gheorghe. Trebuie spus ca municipalitatea craioveana a prevazut in buget un miliard de lei pentru organizarea manifestarilor.


Benzina s-a ieftinit


Compania PETROM a operat in acest week-end noi reduceri de preturi la unele tipuri de carburanti, decizia fiind determinata de variatia cotatiilor produselor petroliere si a tarifelor practicate de concurenti, informeaza un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti. Pretul unui litru de benzina Eco Premium este de 29.800 de lei, cu 600 de lei mai putin decit pina acum. Pentru benzina Euro Premium compania reduce pretul de la 29.900 de lei pe litru la 29.800 de lei, urmind ca o modificare similara sa aiba loc si la benzina fara plumb. Motorina Super Euro Diesel se va ieftini cu 100 de lei pe litru, ajungind la pretul de 26.800 de lei.


Judecatorii gorjeni  au purtat o banderola alba pe mina


Magistratii gorjeni au protestat luni purtind o banderola alba pe mina. Procurorii, judecatorii Tribunalului Gorj, dar si cei ai judecatoriilor s-au alaturat actiunii de protest initiate de Asociatia Magistratilor din România (AMR). Acestia sint nemultumiti de nerespectarea principiilor de salarizare stabilite prin lege. Magistratii mai solicita asigurarea numarului de judecatori, procurori si personal auxiliar calificat corespunzator volumului de activitate, precum si acces la programele de profesionalizare si de specializare. Judecatorii au intrat in salile de judecata cu o banderola alba pe mina. Procurorii gorjeni nu au purtat banderole, dar au declarat ca sint alaturi de colegii lor. „Nu am purtat banderole, ca nu am stiut de unde sa le luam. Dar si noi protestam si ne solidarizam cu actiunile si solicitarile Asociatiei Magistratilor“, a spus prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe-Emil Mota.


Doar jumatate dintre taximetristii din Tirgu Jiu functioneaza legal


Doar jumatate dintre cei 300 de taximetristi din municipiul Tirgu Jiu functioneaza legal. Potrivit conducerii Compartimentului de Avize si Autorizari din cadrul Primariei Tirgu Jiu, numai 151 de taximetristi au vizate la zi autorizatiile de functionare. Florin Urdea, seful Compartimentului Avize si Autorizari, a spus ca taximetristii care nu sint in legalitate risca sa le fie suspendata autorizatia de la o luna pina la trei luni sau chiar anularea acesteia.


Microbuz implicat intr-un accident la Brebeni – Olt


Un microbuz al firmei Coveanu, care facea curse pe ruta Slatina-Schitu-Vilcele – Olt si in care se aflau 15 persoane a fost implicat, ieri-dimineata, intr-un accident rutier. Gabriel Cindea, de 43 de ani, din comuna Vilcele, se afla ieri la volanul microbuzului Mercedes, cu numarul de inmatriculare OT-08-EGG. La un moment dat, pe DJ 546 A, intre localitatile Schitu si Brebeni, din cauza ghetii de pe carosabil, soferul a pierdut controlul si a intrat in coliziune cu un autobuz marca Rocar, cu numarul de imnatriculare OT-27-BUZ, care era stationat pe marginea drumului, deoarece avea defectiuni tehnice. In urma accidentului, toti cei 15 pasageri din microbuz au ajuns la Spitalul Judetean Slatina, insa numai doua persoane au suferit rani care au necesitat internarea. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea conditiilor care au dus la producerea accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS