19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei „teroristi“ prinsi de politia doljeana in doar o saptamina

Trei „teroristi“ prinsi de politia doljeana in doar o saptamina

Lucratorii Biroului Arme, Explozibili, Substante Toxice din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJp) Dolj au reusit in mai putin de o saptamina sa-i identifice pe autorii a trei amenintari cu bombe. Cei trei, toti minori, risca pina la 12 ani de puscarie pentru glumele lor proaste, in urma carora o intreaga armata de pirotehnisti, politisti, ofiteri ai Serviciului Român de Informatii si ai Serviciului de Protectie si Paza au fost pusi inutil pe drumuri, pentru a cauta dispozitive explozive inexistente.


„Bomba la dispensar“


Simbata dimineata, Bebe Catalin P., de 16 ani si jumatate, din comuna doljeana Celaru, a primit acasa vizita a trei prieteni, cu care s-a hotarit sa plece cu ciinii pe cimp ca sa prinda iepuri. Pentru ca nu au prins nici un iepure, cei patru baieti s-au decis in jurul orei 12.00 sa se intoarca in sat. Au luat-o pe alt drum, care trecea prin fata dispensarului medical. Grupul de adolescenti s-a oprit in fata dispensarului, pentru ca Bebe dorea sa dea un telefon. Si a dat… La ora 12.17, adolescentul a sunat la numarul gratuit 112, destinat apelurilor de urgenta, anuntind ca a fost plasata o bomba la dispensar. A iesit, amuzat, din cabina telefonica si le-a povestit prietenilor ce „vitejie“ facuse, apoi grupul si-a continuat drumul, distrindu-se cu gindul la „gluma buna“ facuta.


Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care administreaza numarul de telefon 112, a identificat imediat locul din care se facuse apelul, iar cercetarile facute de politistii Biroului Arme, Munitii, Substante Toxice din cadrul IJP Dolj au dus la identificarea cu certitudine, in cursul zilei de marti, a apelantului.


„Bomba la Cotroceni“


Tot 16 ani are si Ionut Vasile P., din comuna doljeana Almaj, autorul altei amenintari cu bomba. Duminica seara, la ora 22.20, Ionut – insotit de alti doi prieteni, un baiat si o fata – a dat fuga la un telefon public din comuna sa-l sune pe cumnatul lui din Bucuresti. Dupa ce a incheiat convorbirea, adolescentul – inchipuindu-si ca n-o sa fie prins – a sunat la politie si, folosind o voce grava, pentru a parea adult, a anuntat ca se numeste Stanciu Ionut si ca a amplasat o bomba la Palatul Cotroceni. S-a amuzat teribil cu prietenii lui de gluma pe care o facuse, fara sa se gindeasca macar o clipa ca va fi identificat. Joi insa politistii i-au batut la poarta si l-au invitat la o discutie, ocazie cu care a dat si o declaratie in fata procurorilor.


La fel a patit si Petrisor D., tot de 16 ani, din satul Fratila al comunei doljene Bulzesti, care, simbata, la ora 14.08, a sunat pe numarul 112, destinat apelurilor de urgenta, anuntind amplasarea altei bombe, pentru a se amuza impreuna cu citiva prieteni. I-a pierit de tot cheful de asemenea glume, ieri dimineata, cind a fost luat de politisti la o „discutie“.


Amenintarile cu bombe, asimilate actelor de terorism


Toti cei trei autori ai amenintarilor cu bombe sint cercetati acum pentru actiuni de terorism de catre Biroul Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. „Cei care fac asemenea glume proaste, de genul amenintarilor cu bomba, trebuie sa stie ca, mai devreme sau mai tirziu, vor fi identificati si vor raspunde pentru faptele lor“, a declarat comisarul-sef Nelu Gruia, seful Grupei Pirotehnice din cadrul IJP Dolj.


Ofiterii Biroului Arme, Explozibili, Substante Toxice, care investigheaza astfel de cazuri, au mentionat ca-l au in vizor pe alt autor al unei alarme false cu bomba, pe care il vor lasa sa-si petreaca week-end-ul linistit, urmind ca, la inceputul saptaminii viitoare, sa-i dea vestea proasta ca a fost identificat si s-a ales cu dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS