18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Tariceanu a acceptat demisia presedintelui CNAS

Premierul Tariceanu a acceptat demisia presedintelui CNAS

Premierul Calin Popescu Tariceanu a acceptat joi demisia presedintelui Casei Nationala de Asigurari de Sanatate, conf. dr. Cristian Celea. Mircea Cinteza, ministrul sanatatii, a anuntat ca in mai putin de o saptamina va anunta numele noului presedinte. „Sistemul de sanatate nu se gaseste in prezent in colaps, desi acesta este subfinantat si a trecut si printr-un an electoral in care o parte din banii alocati pentru 2005 au fost deja cheltuiti. Pentru luna februarie, unitatile sanitare vor functiona tot in baza vechilor contracte, la care se vor incheia acte aditionale. Aceasta situatie urmeaza sa se schimbe o data cu publicarea in Monitorul Oficial a normelor la contractul-cadru“, a precizat Mircea Cinteza.


Aparitia normelor a intirziat deoarece s-au impus unele modificari foarte imporante pentru functionarea mai departe a sistemului sanitar: majorarea veniturilor pentru medicina de familie si cea de specialitate, analizarea situatiei centrelor de referinta si diagnostic, reanalizarea executiei bugetare pentru programele de sanatate, reanalizarea bugetelor pentru compensarea medicamentelor etc.


Ministrul sanatatii a mai adaugat ca, in aceasta perioada, au fost declansate mai multe anchete privind modul in care au fost derulate pina in prezent licitatiile si achizitiile publice. Pina pe 3 martie, cind aceste anchete vor fi finalizate, toate achizitiile se vor efectua in baza actelor aditionale care se vor incheia la contractele existente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS