19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFormarea profesionala a adultilor este obligatorie

Formarea profesionala a adultilor este obligatorie

Orice angajat, in domeniul privat, este obligat ca pina la implinirea virstei de 25 de ani sa urmeze, anual, cel putin un tip de cursuri de formare profesionala. Din acest an, in judetul Dolj exista 42 de programe de formare profesionala si 16 furnizori autorizati de servicii.


Cursurile profesionale sint dintre cele mai diverse: operator prelucrare date, cosmetician, coafor, ospatar, confectioner, secretar, operator birotica, zidar, agent paza, broker asigurari, administrator imobile etc. Incepind din acest an, in Craiova se va infiinta si un curs de formare profesionala in domeniul presei.


„Formarea profesionala se organizeaza prin programe de initiere, calificare, recalificare, perfectionare si specializare. Furnizorii de servicii de formare profesionala pot organiza programe de formare profesionala, finalizate prin eliberarea de certificate de calificare sau de absolvire. Oamenii trebuie informati sa nu urmeze cursuri de calificare daca acestea nu au acreditarea Directiei Muncii. Diplomele pe care le obtin, daca furnizorul nu este autorizat, nu au nici o valoare“, a declarat Virgil Dragomirescu, director executiv al Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj.


In vederea obtinerii acreditarii, furnizorii de servicii de formare profesionala trebuie sa plateasca taxe, care, conform Ordonantei de Guvern nr. 76/2004, ajung la nivelul de doua salarii de baza minime pe tara. „Comisia de autorizare a furnizorilor de servicii de formare profesionala din judetul Dolj este alcatuita din reprezentanti ai Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala, Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca, Inspectoratului Scolar Judetean, Uniunii Nationale a Patronatului Român si ai Confederatiei Sindicatelor Democratice din România“, a precizat Virgil Dragomirescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS