17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFals procuror, arestat pentru inselaciune

Fals procuror, arestat pentru inselaciune

Procurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Bucuresti l-au prins in flagrant pe un individ care, dindu-se drept… procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, a incasat spagi grase de la mai multe persoane, pentru a „trage sfori“ in procesele penale.


Viorel Tudor, de 45 de ani, din localitatea Cimpina, judetul Prahova, a fost prins in flagrant si retinut joi de procurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Bucuresti, fiind acuzat de savirsirea infractiunii de inselaciune.


Spaga in numele legii


Din probele pe care le-au adunat la dosar, anchetatorii au retinut ca, in perioada decembrie 2004 – februarie 2005, in mod repetat si prin folosirea de nume si calitati mincinoase – prezentindu-se ca fiind procurorul-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie -, Viorel Tudor a inselat o persoana din localitatea Certeze, judetul Satu Mare. De la aceasta a pretins si primit suma de 210.000.000 de lei si 300 de euro, care ar fi reprezentat plata cautiunii stabilite de instanta de judecata si acoperirea prejudiciului produs prin savirsirea unor infractiuni de catre ginerele partii vatamate, precum si taxa de stramutare a unui proces in care acesta este judecat pentru infractiunea de trafic de persoane. Anchetatorii au stabilit ca, folosind aceeasi modalitate si atribuindu-si aceeasi calitate, Tudor a solicitat si obtinut de la o femeie suma de 20.000.000 lei pentru a interveni si a acorda sprijin intr-un proces in care sotul acesteia este cercetat penal.


Documente contrafacute, provenind de la PNA si Parchetul General


Activitatea infractionala a lui Viorel Tudor a fost monitorizata pe parcursul lunilor decembrie 2004 – ianuarie 2005, procurorii reusind, cu sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, prinderea acestuia in flagrant. Cu aceasta ocazie, anchetatorii au gasit in posesia acestuia, la perchezitia corporala si domiciliara, un mare numar de documente contrafacute in numele procurorului-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar si documente emanind de la Parchetul National Anticoruptie ori de la alte autoritati judiciare.


Potrivit unui comunicat de presa emis de Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Public detine date si informatii potrivit carora anumite cercuri de interese incearca prin orice mijloace denigrarea procurorilor angrenati in campania de lupta impotriva criminalitatii organizate si a criminalitatii economico-financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS