19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentru de reabilitare pentru copiii si tinerii cu autism

Centru de reabilitare pentru copiii si tinerii cu autism

Centrul de reabilitare pentru copii si tineri cu autism „Doctor Innocenzo Fiore“, din Craiova, va fi inaugurat astazi. Slujba de sfintire a Centrului va fi oficiata de Inalt Prea Sfintia SaTeofan, Mitropolitul Olteniei, insotit de un sobor de preoti.


La inaugurare sint invitate oficialitati ale municipiului Craiova, precum si reprezentanti ai finantatorilor, care au facut posibila infiintarea centrului: Asociatia „San Nicolas“, Organizatia „Movimento Cristiano Lavoratori“, Organizatia „Komitte Fur Nothilfe“, precum si domnul Pietro Ribaudo. La realizarea Centrului este partenera si Asociatia „Vasiliada“, aflata sub patronajul Arhiepiscopiei Craiova, prin intermediul Proiectului „In bratele mamei“, finantat de World Learning.


Centrul de reabilitare pentru copii si tineri cu autism are ca beneficiari 20 de copii, cu virste cuprinse intre trei si 16 ani, iar activitatile desfasurate in cadrul centrului urmaresc formarea deprinderii de a trai independent.


„Centrul fiinteaza de aproximativ un an, dar obtinind cu greu sponsorizari si finantare am intirziat cu inaugurarea sediului. Am realizat o serie de programe si activitati cu cei 20 de copii. Ii sfatuim pe toti parintii care au copii cu autism sa vina la Centrul de reabilitare pentru copiii, si tinerii cu autism, situat pe strada Dimitrie Gerota, numarul 105. Vor putea urma programe de formare, care vor fi sustinute de doi educatori specializati in recuperarea copiilor autisti, un kinetoterapeut si un ergoterapeut“, a declarat Razvan Amarascu, director executiv al Centrului de reabilitare pentru copiii si tinerii cu autism, din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS