15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost date in folosinta 77 de locuinte ANL

Au fost date in folosinta 77 de locuinte ANL

O locuinta proprietate personala reprezinta, in prezent, un lux pe care nu oricine si-l poate permite. Credite bancare pentru achizitionarea unui apartament, convietuirea alaturi de parinti sau o casa cu chirie de la stat reprezinta citeva dintre optiunile pe care le au la dispozitie tinerii. Cei mai norocosi pot insa sa beneficieze de o locuinta ANL. 77 de familii au avut ieri bucuria de a inaugura apartamentele construite prin ANL in blocul T2, in cartierul Craiovita Noua, care au fost finalizate saptamina trecuta. Chiria insignifianta, dar si speranta ca vor deveni proprietari reprezinta motive in plus de bucurie pentru beneficiari.


Cele 77 de familii care au avut privilegiul de a se muta in casa noua au venit ieri insotite de rude si prieteni, inainte de ora anuntata pentru deschidere. Inaugurarea a fost bine pusa la punct de angajatii Serviciului de Fond Locativ din cadrul primariei, de altfel singurii reprezentanti ai municipalitatii care i-au condus pe chiriasi in locuintele repartizate. Pentru a nu se crea imbulzeala, acestia au fost asezati in ordine, fiecaruia oferindu-i-se cheia de la apartament sau garsoniera.


„Credeam ca nu mai apuc sa ma mut aici. De patru ani astept sa obtin un loc eligibil pe lista de prioritati si, in sfirsit, am reusit. Nu am venit cu bagajele, pentru ca ne-au anutat ca este inaugurarea oficiala, dar, dupa ce pleaca cei de la primarie, imi aduc toate bagajele ca sa ma si mut. Nici nu se poate descrie bucuria pe care o simt acum, cind pentru 150.000 de lei pe luna am si eu unde sa stau. Din cite am auzit, in viitorul apropiat s-ar putea sa avem si dreptul sa le cumparam la un pret accesibil. Mi-as implini visul de a avea casa mea“, a spus, emotionat, unul dintre noii chiriasi.


De bucurie, oamenii pareau insa ca au uitat ca platisera chiria pe luna ianuarie, desi nu ocupasera locuintele. Dupa de au fost repartizati, chiriasii au cercetat toate colturile apartamentelor primite. „Aici o sa punem canapeaua, iar pe hol, frigiderul“, se auzea dintr-un apartament. Nici lipsa edililor nu i-a afectat pe craioveni. „Nu vin la inaugurare, ca doar nu sint Bulucea“, a mentionat Antonie Solomon.


Locuintele ANL ar putea sa „dispara“


Restul de 77 de persoane care s-au numarat printre privilegiati in 2004, se vor muta dupa 10 martie, cel tirziu de Paste, dupa cum a declarat Solomon, deoarece firmele care au cistigat licitatiile mai au de lucrat la apartamente. In schimb, cei care nu au prins o locuinta anul trecut isi pot depune in continuare dosarele la Serviciul de Fond Locativ. Conform normelor in vigoare, lista de prioritati este aprobata in fiecare an, precum si criteriile pentru stabilirea ordinii de repartizare a locuintelor. Reprezentantii municipalitatii vehiculasera initial ideea ca primaria nu va mai reusi sa obtina fonduri pentru construirea a aproximativ 250 de locuinte ANL, pentru anul 2005. Daca acest proiect va fi aprobat, craiovenii spera ca nu vor afla in decembrie noile liste de prioritati. Surse din cadrul primariei au declarat insa ca suma care ar urma sa fie utilizata pentru construirea de locuinte ANL s-ar putea sa nu fie aprobata de noua conducere de la Bucuresti. In aceasta situatie, sperantele a sute de craioveni s-ar risipi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS