10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistenta americana pentru obtinerea de fonduri in agricultura

Asistenta americana pentru obtinerea de fonduri in agricultura

In 2004, programul USAID a ajutat la obtinerea de fonduri SAPARD de 2,2 milioane de euro si credite bancare de 160.000 de euro


Agentia pentru Dezvoltare Internationala si Departamentul pentru agricultura al SUA (USAID) au organizat ieri, la Craiova, intilnirea de reactivare a Programului de Dezvoltare a Finantarii Rurale (RFLD) in regiunea Oltenia.


In cursul anului trecut, s-au implementat in regiunile Oltenia si Banat proiectul-pilot al RFLD, care are ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii oportunitatilor pentru creditare in spatiul rural românesc. La intilnirea de ieri, au fost invitati specialisti din regiune pentru a discuta depasirea problemelor legate de obtinerea creditului rural. Americanii ii invata pe agricultori cum sa obtina fonduri din surse deja existente: programul SAPARD, banci si alte organizatii de micro-creditare.


Potrivit celor declarate de Ron Prescott, directorul RFLD, in 2004 s-au obtinut rezultate incurajatoare in acest sens. Din 85 de rapoarte de sinteza, 19 au fost abandonate, la 46 inca se lucreaza, trei se afla in evaluare, 11 au fost deja aprobate, pentru sase s-au obtinut credite, iar unul a fost deja finalizat. Au fost obtinute finantari SAPARD in valoare de peste 2,2 milioane de euro si credite bancare de 160.000 de euro. Modelul cu pasii care trebuie facuti pentru obtinerea finantarilor va fi lansat saptamina viitoare in Moldova si va fi preluat si pentru Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS