15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate25 de localitati din Olt vor avea drumuri modernizate

25 de localitati din Olt vor avea drumuri modernizate

Cel putin 25 de localitati din judetul Olt vor avea, din acest an, drumuri moderne. Cinci proiecte vor fi elaborate in cadrul programului Sapard, lucrarile fiind deja demarate. Este vorba despre modernizarea drumului comunal 26, din Curtisoara, unde valoarea proiectului reprezinta 885.706 euro, a citorva drumuri de pe raza comunei Dobrun, de 963.410 euro si a DC 12 Bobicesti, in valoare de 931.996 de euro. Tot in cadrul aceluiasi program, se va pune la punct si reteaua de canalizare din comuna Osica de Sus si cea de alimentare cu apa in comuna Cirlogani. Totalul celor cinci proiecte atinge 146 de miliarde de lei.


Presedintele Consiliului Judetean Olt, Jenel Copilau, a spus ca alte 20 de proiecte asteapta aprobarea forurilor europene. Valoare totala a acestora este de 12,4 milioane de euro, respectiv 405,6 miliarde de lei. Toate cele 20 de proiecte vizeaza modernizari de drumuri comunale in localitatile Serbanesti, Verguleasa, Vilcele, Ianca, Ganeasa, Vulpeni, Plesoiu, Stoenesti, Teslui, Studina, Gircov-Giuvarasti, Bucinisu, Baldovinesti, Brastavatu, Falcoiu, Daneasa, Gostavatu, Oboga, Valea Mare si Vulturesti. Cele mai ample investitii vor fi realizate in localitatile Plesoiu, Vilcele, Ianca si Stoenesti, unde valoarea individuala a proiectelor depaseste 30 de miliarde de lei.


Anul trecut, in judetul Olt au fost in derulare proiecte cu sprijin financiar european, in suma de opt milioane de dolari, in urma carora 16 comune cu probleme in alimentarea cu apa au o retea proprie de apa. Aproximativ patru milioane de dolari vor fi utilizate in acest an pentru amenajarea retelelor si in alte localitati. In prezent, s-au demarat lucrari de proiectare pentru citeva comune, fiind inspectate localitati precum Maruntei, Oporelu, Dobrun, Nicolae Titulescu, Iancu Jianu. In functie de sumele obtinute, reprezentantii Consiliului Judetean Olt intentioneaza sa mai propuna astfel de investitii si in alte localitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS