16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou cimitir ar putea fi amenajat pina la sfirsitul anului

Un nou cimitir ar putea fi amenajat pina la sfirsitul anului

Administratia Cimitirelor din cadrul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a fost asaltata de la inceputul anului de tot mai multe persoane care solicitau concesionarea unui loc de veci. In aceasta situatie, reprezentantii regiei se confrunta cu restrictionarea solicitarilor, deoarece nu mai exista foarte multe locuri disponibile. Problema tine insa de competenta primariei. Aceasta, la rindul ei, are la dispozitie insa doua variante: sa aloce fonduri fie pentru extinderea cimitirului Nord, fie pentru achizitionarea unui alt teren. Pentru ambele variante este insa nevoie de o suma frumusica de bani, pe care in prezent municipalitatea nu o are disponibila. Reprezentantii autoritatilor locale sustin insa ca asteapta rectificarea de buget pe anul 2005, pentru a cunoaste daca si cit va fi suma care ar urma sa fie folosita in acest scop.


„Trebuie neaparat sa gasim o rezolvare in aceasta problema. Daca zilnic mor in medie sapte-opt craioveni, atunci in scurt timp cimitirul Nord va ajunge la capacitatea maxima. Noi speram ca pina in octombrie – noiembrie sa putem cumpara un teren, care apoi sa il transformam treptat in loc de veci. Suma care ar urma sa o folosim nu o cunosc, insa cu siguranta vom gasi de undeva bani in acest scop. Craiovenii trebuie sa stea linistiti in aceasta privinta“, a precizat Antonie Solomon.


Craiovenii depun tot mai multe cereri


Chiar daca autoritatile locale sustin ca se va gasi o rezolvare in acest scop, cetatenii nu sint la fel de optimisti. Unii s-au pregatit deja cu bani pentru „a da dreptul cui trebuie“, sperind astfel sa obtina cit mai curind un loc de veci.


„Am mama bolnava de vreo doi ani. Nu cred ca o mai duce mult si din cauza asta m-am gindit sa concesionez un loc. Am fost la mai multe cimitire, insa nu am primit nici un raspuns pozitiv. Nu stiu ce sa fac. Mi-e frica sa nu moara in citeva luni si sa nu am unde sa o ingrop. Daca nu am incotro, o sa ma duc la tara, unde s-a nascut ea, si gasesc eu acolo ceva. Asta numai in caz extrem. Mai astept. Poate nu isi plateste cineva locul si cei din conducere iau masuri impotriva lor“, a declarat un craiovean.


Multi oameni acuza conducerea de proasta administrare a cimitirelor. Flori si luminari furate, gunoaie la tot pasul, asa descriu unii craioveni anumite portiuni din locurile de veci.


„Tot mai multi au venit la noi sa depuna cereri, insa unora nu le-am putut oferi un raspuns. Nu este de competenta noastra gasirea de noi locuri de veci, asa ca nu avem nici o putere“, a declarat Viorel Nicolae, directorul adjunct al RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS