10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Bugetul pentru Sanatate, aproape la fel ca anul trecut


Bugetul alocat in acest an Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj pentru servicii medicale si farmaceutice este de 1.910 miliarde de lei (cu 14 miliarde de lei mai mult fata de 2004), din care doar spitalele vor primi 1.276 de miliarde de lei (fata de 1.271 de miliarde in 2004). Potrivit conducerii CAS Dolj, bugetul nu este batut in cuie, el urmind sa fie ajustat pe parcursul anului. „Bugetul, aprobat prin Legea bugetului pe 2005, va fi suplimentat prin alocarea rezervei de 10 % constituita la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate incepind cu semestrul al doilea al anului si prin rectificari bugetare“, a precizat Cristina Moraru, presedinte-director general al CAS Dolj. Numai in cursul anului trecut, prin ajustrari repetate ale bugetului initial s-a ajuns pina in luna decembrie la dublarea sumei, de la 150 de miliarde de lei la 310 miliarde de lei, pentru medicamente in ambulatoriu.


RETIM SA, datorii de trei miliarde catre Primaria Craiova


Primaria craioveana are datorii neincasate de la RETIM SA, firma care se ocupa cu ridicarea gunoiului de la unele asociatii de proprietari, in valoare de peste trei miliarde de lei. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat ca datoriile si penalitatile sint in contul gunoiului pe care societatea in cauza il depoziteaza pe rampa de la Mofleni. Taxa pentru depozitare este de 30.000 de lei pe metrul cub de deseuri aduse aici. „L-am chemat la discutii pe patronul firmei si ne-a spus ca nu stia de acesti bani, insa s-a angajat ca ii va plati“, a spus Nedelescu, in timp ce primarul Antonie Solomon s-a aratat dispus sa organizeze o licitatie publica pentru firmele de salubrizare care vor sa-si ofere serviciile in oras.


                          CJ Dolj nu stie de citi bani au nevoie profesorii in 2005


Administratia doljeana nu stie ce fonduri trebuie sa ceara de la bugetul central pentru acoperirea cheltuielilor cu personalul din cadrul sistemului de invatamint preuniversitar, din cauza fluctuatiilor permanente de personal in scoli. Asta, deoarece una comunica Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj si alta consiliile locale din judet. Potrivit celor declarate de Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, exista doua variante de buget pentru anul 2005: una de 300 de miliarde de lei si alta de 500 de miliarde de lei. In aceste conditii, administratiei nu-i ramine decit sa verifice care este situatia de fapt. „Am stabilit ca inspectorii de la Directia Economica sa se duca in teritoriu, sa se uite in registrele scolilor si sa ne aduca o situatie cit mai aproape de realitate“, a declarat Ion Prioteasa.


Politistii de frontiera au redirectionat autotirurile care aveau ca destinatie Serbia


Autoritatile de frontiera sirbe din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Djerdap I au solicitat, luni dupa-amiaza, autoritatilor de frontiera din România sa redirectioneze autotirurile de marfa, care au ca destinatie Serbia si Muntenegru, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Drumurile de acces spre localitatile Negotin si Beograd au fost, pentru doua zile, inchise traficului greu, din cauza caderilor abundente de zapada si a viscolului. Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti a redirectionat, chiar si marti, automarfarele care au avut ca destinatie sau care au tranzitat Serbia, catre alte puncte de trecere a frontierei. Marti la prinz, in parcarile din vecinatatea PTF Djerdap I se aflau stationate aproape 150 de autotiruri. Marti, la ora 15.30, autoritatile sirbe au comunicat redeschiderea circulatiei pe aceste tronsoane de drum. In ultimele 24 de ore, prin Vama Portile de Fier I au iesit si intrat in tara 580 de persoane. De asemenea, 300 de autoturisme, trei autocare si 30 de camioane au tranzitat acest punct de trecere a frontierei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS