Acasă Actualitate Dascalii doljeni dau in judecata consiliile locale si inspectoratul scolar

Dascalii doljeni dau in judecata consiliile locale si inspectoratul scolar

-

Toate unitatile de invatamint, consiliile locale si primariile din judetul Dolj, precum si Inspectoratul Scolar Judetean, vor fi actionate in judecata de Sindicatul Invatamintului Preuniversitar (SIP) Dolj, pentru a fi obligate sa achite restantele salariale ale dascalilor din ultimii trei ani.


„Prin Legea nr.128/1997, privind statutul personalului didactic, se stabilea ca anumite sporuri cuvenite personalului didactic si didactic auxiliar – precum sporul de solicitare neuropsihica de 3% pe transe de vechime, sporul de fidelitate de 15% pentru cei cu o vechime mai mare de zece ani in invatamint, gradatia de merit de 20%, salariul de merit de 15%, sporul de dirigentie de 10% si indemnizatia de conducere – vor fi introduse in salariul de baza, utilizat pentru calculul celorlalte drepturi banesti. Pentru ca acest lucru nu s-a intimplat, am decis ca actionam in instanta toate institutiile vinovate si sa ne cerem drepturile, astfel cum sint ele prevazute in lege“, a precizat prof. Constantin Lungulescu, prim-vicepresedintele SIP Dolj.


Astfel de actiuni in justitie au fost promovate si in alte judete ale tarii, in multe dintre situatii instantele pronuntind deja hotariri definitive si irevocabile, in baza carora dascalii trebuie sa-si primeasca inapoi banii cuveniti.


Potrivit estimarilor sindicalistilor, sumele de care au fost privati dascalii in ultimii trei ani prin nerespectarea Statutului personalului didactic pot ajunge pina la circa zece milioane de lei de persoana.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi nevoie de odihnă și detașare de cotidian în prima parte a săptămânii. Sănătatea este vulnerabilă, astfel că o consultație medicală...

Bancul zilei

Tu, nevastă, este adevărat că ai avut mai mulţi bărbați înainte să te măriţi cu mine?Măi, omule, aseară ți-a plăcut?Mi-a plăcut!Dar alaltăseară...