6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic blocat din cauza caderilor de zapada

Trafic blocat din cauza caderilor de zapada

Zeci de tiruri parcate linga Vama Craiova au blocat ieri drumul de acces spre oras. Craiovenii care au fost nevoiti sa treaca prin acel loc au acuzat autoritatile locale ca nu au fost capabile sa fluidizeze traficul.


„Trebuie sa merg cu viteza minima pentru ca s-ar putea sa ma ciocnesc de vreo masina parcata aici. Daca erau una-doua mai ziceam, dar cred ca sint vreo 20. Cei de la primarie sau politie ar fi trebuit sa prevada o rezolvare pentru astfel de probleme. Nu stiu de ce
s-au strins toti aici. Probabil pentru ca trebuie sa treaca pe la vama. Oricum, nu inteleg de ce ne-au dat noua bataie de cap“, a declarat un craiovean.


Nemultumiri existau si din partea soferilor tirurilor. O parte dintre ei acuzau angajatii vamii pentru ca nu isi fac mai rapid treaba, dar si municipalitatea.


„Stau de azi-noapte (ieri-noapte – n.r.) aici. Am inghetat de tot. Trebuia sa puna si ei la lucru mai multi oameni. E iarna si ne lasa sa stam aici, sa asteptam atita timp“, a precizat soferul unui tir.


Reprezentantii Vamii Craiova sustineau ca trei utilaje de deszapezire urma sa faca „curatenie“ in zona, iar in jurul orei 13.00 traficul ar fi trebuit sa se desfasoare normal.


Acestia au spus ca un adevarat blocaj s-ar crea doar in situatia in care institutia ar permite accesul mai multor masini in curte.


„Atunci s-ar face coada si nimeni nu ar mai putea trece pe acolo. Intr-adevar, la primele ore ale diminetii, masinile au fost impotmolite, pentru ca a nins abundent, iar utilajele de deszapezire au aruncat zapada peste tiruri. Aglomeratia este cauzata si de faptul ca este luni, cind avem cei mai multi clienti“, a mentionat un reprezentant al Vamii Craiova.


Strada Caracal a fost blocata


Agentii economici care au dorit ieri sa se aprovizioneze cu diverse materiale din zona Centrului comercial Banie au provocat adevarate blocaje. Nervi incordati la maximum, asta a trebuit sa indure craiovenii care treceau pe strada Caracal.


Citiva soferi au profitat de dezordinea creata pentru a-si parasi masinile si pentru a merge sa faca mici cumparaturi.


„Am stat mai bine de 20 de minute ca sa ma pot duce sa imi iau copilul de la scoala! Era un tir care a luat materiale de constructii, dar cind sa iasa din curtea magazinului respectiv nu a mai putut sa dea inapoi. Asa ca am stat in masina si mi-am facut numai nervi“, a spus un alt craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS