10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrazile din cartiere se afla inca sub zapada

Strazile din cartiere se afla inca sub zapada

Daca in centrul orasului angajatii municipalitatii au reusit in mare parte sa inlature muntii de zapada, nu acelasi lucru se intimpla insa si in cartierele craiovene. In cele mai multe dintre acestea utilajele de deszapezire inca nu si-au facut aparitia, dupa cum afirma locuitorii din zona, care au fost nevoiti sa inlature singuri stratul gros de omat de pe carosabil. Inarmati cu tirnacoape si lopeti, acestia s-au apucat si ieri de lucru dis-de-dimineata, pentru a face accesibile stradutele din cartiere. „De cind a inceput sa ninga nu a venit nimeni la noi sa curate strada. M-am dus la vecini, dar abia am reusit sa-i fac sa iasa la deszapezit pe cei care au masini. Ceilalti nici nu au vrut sa auda. Asa ca, iata-ma, la 65 de ani, dind zapada, pentru ca aceia care sint platiti nu fac asta. Cu ce ma ajuta pe mine daca dau pe linga primarie, ca sa zica si ei ca au muncit? Sa vina la noi, unde omul chiar are nevoie de ei“, a spus un pensionar din cartierul Brazda lui Novac. Reprezentantii Serviciului Public de Salubritate sustin ca nu a existat nici o strada din Craiova care sa nu fie vizitata de utilajele de deszapezire. Daca pina ieri in unele zone se eliberase doar o banda de circulatie, autoritatile au promis ca astazi cel tirziu se va circula normal.


„Am intervenit si in cele mai indepartate colturi din cartierul Romanesti, pe strazile Bucur si Odesa. Se va lucra si in aceasta noapte, pentru a se oferi accesul la ambele benzi de circulatie. Incercam sa oferim conditii optime pentru desfasurarea traficului“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate.


Desi autoritatile locale sustin ca nu mai exista probleme cu zapada depusa pe carosabil, cei mai multi craioveni sint de parere ca nu ar mai trebui sa plateasca nici un fel de taxe, pentru ca, oricum, nu au parte de serviciile solicitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS