17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Sprijin financiar pentru recuperarea copiilor cu handicap


Sectia de terapie din cadrul Centrului de recuperare pentru copiii cu handicap sever din Caracal va fi modernizata in acest an. Lucrarile vor fi definitivate in maximum sapte luni, startul fiind dat in ultima luna a anului trecut. Intreaga suma alocata in acest sens, circa patru miliarde de lei, va fi suportata de la bugetul Consiliului Judetean Olt. Investitia se adauga celei de la Spitalul de psihiatrie din localitatea Schitu-Greci, unde pavilioanele nr. 4 si 5 vor fi renovate. Suma necesara acestei investitii este de doua miliarde de lei, lucrarile fiind prevazute a fi terminate pina la sfirsitul anului.


                                               112 a intrat „pe fir“ si in Olt


Serviciul national de urgenta 112 a fost lansat oficial, ieri, si in judetul Olt. Tatiana Frincu, purtatoarea de cuvint a Serviciului de Transmisiuni Speciale, a fost prezenta la inaugurarea noului numar de telefon, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor din judet. Oltul a fost al 35-lea judet unde a fost lansat numarul gratuit de urgenta, pina in luna martie urmind ca si judetele Vilcea, Caras Severin, Tulcea si Mures sa beneficieze de acest numar. Reteaua speciala de comunicatii va avea rolul de a prelua si dirija apelurile catre unul dintre cele trei servicii de urgenta: Ambulanta, Serviciul pentru Interventii de Urgenta si Politia. Numerele traditionale utilizate pina acum de cele trei institutii vor mai fi folosite inca sase luni. Apelarea numarului 112 este gratuita, autoritatile avertizind insa ca apelarea in scopul distractiei se va sanctiona cu amenda contravetionala intre unu si cinci milioane de lei. Demn de precizat este ca, pentru asigurarea sigurantei solicitarilor, STS se afla in posesia bazelor de date cu abonatii din retelele de telefonie fixa si mobila.


                        Arhiepiscopia Craiovei stringe bani pentru sinistratii din Asia


Preafericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat credinciosilor ortodocsi români indemnul de a fi alaturi de milioanele de familii afectate de cutremurul devastator din Asia de Sud-Est. Arhiepiscopia Craiovei a lansat un apel umanitar catre toti credinciosii din judetul Dolj. „Urmind acestui indemn, incepind de duminica, 30 ianuarie, când s-au praznuit Sfintii Trei Ierarhi, si marti, 2 februarie, cu ocazia Sfintei Sarbatori a Intimpinarii Domnului, preotii parohi vor face apel catre credinciosi pentru a dona o suma cit de mica in beneficiul persoanelor greu incercate de dezastrele naturale. Avem convingerea ca numarul mare de morti, miile de vaduve si orfani ramasi in urma cataclismului, distrugerile masive suferite de orasele si satele din Asia de Sud-Est reprezinta tot atitea argumente pentru ca locuitorii Olteniei sa daruiasca din putinul lor, pentru a alina suferinta semenilor nostri din acest colt al lumii“, a mentionat Mihaela Moraras, asistent social.


Proiecte culturale pentru celebrarea centenarului revistei „Ramuri“


Conducerea Uniunii Scriitorilor din România (USR), filiala Craiova, si-a propus sa marcheze centenarul revistei literare „Ramuri“, initiind proiecte culturale care sa reflecte munca unor scriitori pe parcursul a o suta de ani. USR va organiza un simpozion national cu participarea unor prestigiosi oameni de cultura si va decerna premiile anuale „Ramuri“ pentru excelenta in literatura, arta dramatica, arte vizuale. Este sub tipar volumul aniversar „Cartea RAMURILOR“, care se doreste o replica la volumele impunatoare grafic, publicate la sarbatorirea a 25 si a 75 de ani de la infiintarea revistei. Cartea este o antologie de texte publicate in revista „Ramuri“ de-a lungul unui secol, precum si texte inedite ale unor scriitori reprezentativi de astazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS