17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSC OLTUL a vindut bunuri aflate sub sechestru

SC OLTUL a vindut bunuri aflate sub sechestru

Politistii din cadrul Serviciului Investigatii Fraude al IJP Olt ancheteaza cazul unei firme din Slatina care, desi avea pus sechestru pe o parte din bunurile societatii, totusi le-a vindut. SC OLTUL SA avea instituit sechestru de catre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Olt de pe 15 aprilie 2003, asupra unei hale in suprafata de 1.558,75 mp si a unei baraci metalice de 121 mp. Suma care trebuia recuperata in contul creantelor firmei slatinene la bugetul de stat reprezenta aproape patru miliarde de lei. Citeva luni mai tirziu, respectiv la inceputul lunii octombrie 2003, Elena Usurelu, director economic al societatii, vinde din cadrul halei aflate sub sechestru suprafata de 220 mp catre SC ALANIA MARIA SRL din Slatina, fara sa anunte DGFP. La sfirsitul lunii iunie 2004, fiscul organizeaza o licitatie si reuseste sa vinda hala si baraca sechestrate.


Patru luni mai tirziu, patronul firmei SC BORBAS SRL din Slatina, care a cumparat bunurile in cauza, merge la sediul societatii unde sa aflau bunurile achizitionate si constata cu stupoare ca nu era singurul proprietar a ceea ce stia ca achizitionase la licitatie. Fapt pentru care s-a dus la sediul DGFP Olt, unde a sesizat autoritatile fiscale. La rindul lor, angajatii fiscului au demarat cercetarile…


„Eu nu vreau decit sa platesc ce am in posesie“


„Am participat la multe licitatii, dar asemenea lucruri nu-mi amintesc sa fi intilnit. Dupa un timp de la organizarea licitatiei, m-am dus la sediul societatii in cauza, de unde cumparasem hala si baraca, pentru a ma pune definitiv in ordine cu documentele, sa facem cadastrul, masuratorile si ce mai trebuia… Cind am ajuns acolo, surpriza! Mi s-a spus ca nu pot face nimic, deoarece hala nu-mi apartine integral si se suprapun numerele cadastrale s.a.m.d.! Nu mai aveam decit vreo 1.300 mp, restul pina la o mie si cinci sute de metri patrati, cit stiam eu ca am cumparat, se vinduse! M-am dus imediat la sediul Finantelor (DGFP Olt – n.r.) unde am depus o adresa, ca sa mi se scada suprafata vinduta de firma cu sechestru, din suprafata pe care o cumparasem efectiv, deoarece impozitul este foarte mare“, a declarat patronul firmei SC BORBAS SRL din Slatina, Nicolae Toba. El le-a cerut celor de la Finante sa-i faca alt contract, sa intocmeasca un act aditional sau altceva, ca sa plateasca exact cit trebuie. „De atunci astept un semnal de la Finante si nu mai vine. Am inteles ca se fac cercetari“, a mai spus Nicolae Toba.


Relatie perfecta de afaceri pe ruta tata-soacra-fiica


Inspectorii fiscului au fost si ei luati prin surprindere de vinzarea unui bun aflat sub sechestru pus chiar de ei. S-a descoperit ca, de fapt, firma careia Elena Usurelu ii vinduse „bucatica“ de 220 mp din hala licitata, SC ALANIA MARIA SRL, era condusa de nimeni alta decit nora sa, Ana Maria Cristina Usurelu. Mai mult, Ana Maria Cristina Usurelu este fiica lui Paul Dobrescu, membru la acea vreme in Consiliul de Administratie al SC OLTUL SA alaturi de Elena Usurelu! Prin urmare, tatal i-a vindut fiicei!


Organele fiscale au incercat sa dreaga busuiocul si au „ridicat“ contractul incheiat la 3 octombrie 2003 intre SC OLTUL SA si SC ALANIA MARIA SRL pentru vinzarea celor 220 mp si intocmesc plingere penala impotriva Elenei Usurelu si a Elenei Pitigoi, plingere pe care o inainteaza Parchetului de pe linga Judecatoria Slatina. In acelasi timp, inspectorii fiscali olteni depun o contestatie la Judecatoria Slatina pentru anularea contractului incheiat intre cele doua firme.


Elena Usurelu continua sa lucreze la firma OLTUL SA, dar a fost retrogradata in postul de contabil. In prezent, de caz se ocupa politistii din cadrul Serviciului Investigatii Fraude a IJP Olt. Precizam ca SC OLTUL SA s-a confruntat in ultimii doi ani cu numeroase probleme generate de incapacitatea de plata a salariilor angajatilor, acestia protestind nu o data prin organizarea de greve in fata portii unitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS