21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi hoti au vrut sa sparga bancomatul Universitatii din Tirgu Jiu cu o lopata

Doi hoti au vrut sa sparga bancomatul Universitatii din Tirgu Jiu cu o lopata

• Marieta Lungu a fost asezata pe un scaun, legata de miini si de picioare, dupa care hotii i-au aplicat o banda adeziva pe gura • Initial, cei doi spargatori amatori au incercat sa taie balamalele bancomatului cu un bomfaier, insa au esuat • Dorind sa goleasca de bani bancomatul, „mascatii“ au folosit, fara succes, o lopata • Salvador Viorel Caragea, adjunctul comandantului Politiei Municipale din Tirgu Jiu, a declarat ca este prima data in cariera sa de politist cind doi hoti au incercat sa sparga un bancomat cu lopata


Un jaf mai putin obisnuit a avut loc ieri-dimineata, in jurul orei 2.30, la sediul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Tirgu Jiu. Doi hoti mascati au intrat pe una dintre ferestrele institutiei si au atentat la bancomatul amplasat in interior, cu gindul de a pleca acasa cu plasa plina cu bani. Dupa ce au pus mina pe paznicul de serviciu, Marieta Lungu, hotii au legat-o fedeles de un scaun. Pentru a fi siguri ca „opereaza“ in liniste si nu se vor trezi cu politia pe cap, indivizii i-au aplicat femeii o banda adeziva pe gura. Timp de doua-trei ore, spargatorii au incercat sa dea gata bancomatul, insa nu au reusit nici macar sa-l clinteasca din loc. „Era cred ora 2.00 si m-am trezit cu ei peste mine. Nu stiu pe unde au intrat, dar aveau niste caciuli pe fata si nu i-am putut vedea. M-au legat de scaun cu un fular si au strigat la mine sa nu scot un sunet, ca ma taie. Unul dintre ei ma ameninta cu un cutit“, a declarat Marieta Lungu. Hotii s-au pus pe treaba si au inceput sa taie una dintre balamalele de la usa in spatele careia se aflau banii. Dupa citeva minute acestia se pare ca au abandonat ideea, deoarece se observa ca este foarte putin taiat din balama.


Lopata, „arma“ secreta


Vazind ca nu ii dau de cap bancomatului, cei doi au mers intr-o magazie de unde au luat o lopata. Cu unealta respectiva au reusit sa deschida capacul din partea superioara, insa acolo nu se afla nimic, banii fiind, mai jos, in seif. Chinul hotilor a luat sfirsit in momentul in care acestia s-au convins ca nu au nici o sansa de a birui „aparatul cu bani“ si au rupt-o la sanatoasa. In jurul orei 5.00, Marieta Lungu a reusit sa se dezlege si a telefonat la politie. Ieri, angajatii Politiei Municipale au mers la fata locului, de unde au prelevat amprente de pe bancomat si au luat declaratii atit de la victima „jafului“, cit si de la angajatii institutiei. „Au incercat si ei, dar nu au putut. Femeia spune ca erau mascati, ca aveau niste caciuli trase pe cap. Au legat-o de un scaun. Au incercat sa dea cu lopata, dar nu le-a mers. Au introdus lopata acolo si au reusit sa desfaca un capac. Nici balamalele nu au reusit sa le smulga sau sa le taie. Erau multi bani acolo. Sint destule lucruri de lamurit in acest caz. Noi am deschis o ancheta. Oricum este primul caz, cel putin la Tirgu Jiu, cind se incearca spargerea unui bancomat cu lopata“, a spus Salvador Caragea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS