21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Prudenta pe sosele

Politia Rutiera le recomanda soferilor sa conduca prudent in aceste zile in care iarna a pus stapinire pe intreaga tara. „Soferii trebuie sa conduca prudent, gindindu-se tot timpul ca sub stratul subtire de zapada care se afla pe sosele este gheata. Trebuie evitate plecarile la drum cu masina neechipata corespunzator. Lanturile antiderapante, o lopatica si o cutie de nisip ar trebui sa nu lipseasca nici din portbagajele autoturismelor, ca sa nu mai spun de autovehiculele de tonaj. De asemenea, cei care pleaca la drum in afara localitatilor nu trebuie sa uite sa-si faca inainte plinul cu combustibil, pentru a evita situatii neplacute create de asteptarea prelungita in cazul unor drumuri blocate de zapada sau din cauza unor evenimente rutiere“, a precizat inspectorul principal Ionel Sandu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Pentru evitarea tamponarilor pe acest tip de carosabil alunecos, politistii le recomanda soferilor sa semnalizeze din timp schimbarea directiei de mers, ca sa preintimpine o frinare brusca a masinii din spate. De asemenea, pietonii trebuie sa aiba si ei in vedere faptul ca masinile nu frineaza in conditii optime pe carosabil acoperit cu gheata sau zapada. „Pietonii trebuie sa evite deplasarea pe partea carosabila, chiar daca trotuarele nu sint curatate corespunzator, si trebuie sa se asigure la traversarea strazii, chiar si prin locurile marcate si semnalizate in acest sens, gindindu-se ca autovehiculele vor frina mult mai greu din cauza carosabilului acoperit cu gheata sau zapada“, a mentionat seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


In cazul in care intilnesc orice fel de problema in trafic, de la drumuri blocate si pina la accidente rutiere, pietonii si conducatorii auto pot sesiza astfel de situatii la numarul de telefon 466.253, la care le va raspunde ofiterul de serviciu de la Biroul Politiei Rutiere Craiova, sau la dispeceratul politiei, prin numarul de telefon gratuit 955.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS