14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii au gasit in barurile din Rovinari zeci de minori care consumau bauturi alcoolice

Jandarmii au gasit in barurile din Rovinari zeci de minori care consumau bauturi alcoolice

Echipe de jandarmi si inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au efectuat la sfirsitul saptaminii trecute o razie in unitatile de alimentatie publica din Rovinari. Au fost controlate sapte baruri si magazine din apropierea scolilor. In majoritatea localurilor verificate, echipele de jandarmi au descoperit cu surprindere ca o parte din clientela era formata din consumatori minori. Fara a tine cont de prevederile legale referitoare la protectia minorilor, barmanii ii serveau pe copii cu bere si alte bauturi alcoolice. Cu toate acestea, peste tot se afla, la loc de cinste, afisul cu interzicerea vinzarii bauturilor alcoolice si a tigarilor catre minori. Peste 30 de tineri cu virsta sub 18 ani au fost depistati de jandarmi, in timp ce consumau alcool. Unul dintre acestia, care prinsese curaj dupa berea bauta, a incercat sa sparga o camera de filmat, insa a fost temperat de jandarmi.


Produse expirate


Pentru ca au vindut alcool minorilor, angajatii barurilor au fost amendati de inspectorii de la Protectia Consumatorului. „Amenzile pe care le-am aplicat au depasit 20 de milioane de lei, pentru servirea de bauturi alcoolice catre minori, dar si pentru acte de tulburare a linistii si ordinii publice. De asemenea, conditiile igienico-sanitare de prestare a serviciului de alimentatie publica lasau de dorit: lipsa apei calde curente, lipsa substantelor dezinfectante, grupuri sanitare impracticabile, neigienizate si fara usi. La un magazin am gasit cozonaci expirati din 15.01.2005 si fursecuri expirate din noiembrie 2004. Pentru prajiturile cu crema de cacao si frisca nu existau documente care sa ateste perioada de valabilitate, iar vinzatoarea era convinsa ca termenul de valabilitate este de trei zile, desi in realitate e de 24 de ore. S-a oprit temporar activitatea de comercializare, iar produsele expirate au fost distruse. Agentul economic risca amenda contraventionala de 30 de milioane de lei“, a declarat Gina Gramada, inspector OJPC Gorj. In urma controalelor a fost, de asemenea, oprita temporar activitatea la doua unitati de alimentatie, amenzile contraventionale depasind 40.000.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS