9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Clement Mocanu a realizat lucrari anchetatorilor“

„Clement Mocanu a realizat lucrari anchetatorilor“

• Anchetatorii lui Nicolae Mischie, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, sint procurorii si politistii • Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, si Constantin Nicolescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, conduc institutiile care nu au fost in stare sa aduca suficiente probe la dosare pentru a se demonstra vinovatia lui Mischie si, implicit, mentinerea acestuia in arest


Judecatorul Dumitru Sarapatin, din cadrul Tribunalului Gorj, a respins ieri la prinz recursul formulat de procurori pentru prelungirea mandatului de arestare emis pe cinci zile, pe numele lui Nicolae Mischie. Sedinta de judecata a durat foarte putin, iar verdictul judecatorilor a fost cel asteptat de toata lumea, chiar si de procurori: libertate pentru Mischie. Dupa ce simbata a fost respinsa cererea de prelungire a mandatului, duminica a urmat si respingerea recursului ca fiind nefondat. Din boxa acuzatilor, Mischie a declarat ca, in perioada in care s-a aflat la conducerea Consiliului Judetean Gorj, nu s-a comportat ca un dictator. Tot Mischie a precizat ca investitorul româno-american Clement Mocanu, cel care s-a autodenuntat la PNA, le-a executat lucrari anchetatorilor. „Denuntatorul meu a facut lucrari pentru anchetatori“, a spus Mischie despre Clement Mocanu. Iar la intrebarea judecatorilor daca este vorba despre case, Nicolae Mischie a raspuns: „Vom vedea“.


Mischie a facut referire la politisti si procurori, cei care instrumenteaza dosarele in care este anchetat fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj. Aceiasi politisti si procurori nu au fost in stare sa stringa suficiente probe in cazul omului de afaceri Relu Stefanoiu, eliberat din arest saptamina trecuta. Principalul artizan al arestarii lui Mischie, prim-procurorul Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca nu detine decit un apartament cu doua camere, in care locuieste impreuna cu sotia si cei doi copii. Contactati telefonic pentru a-si exprima punctele de vedere, Clement Mocanu si Constantin Nicolescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, nu au fost de gasit, primul neraspunzind la telefon, iar cel de-al doilea avind telefonul inchis. Emil Ulmet, unul dintre avocatii lui Mischie, a declarat ca arestarea clientului sau a fost facuta in concordanta cu prevederile legii, respectindu-se procedurile in vigoare: „Tot ceea ce s-a hotarit a fost legal. Noi vom face apararea in spiritul legii. Va dura o perioada pentru a se stabili daca se face vinovat de savirsirea acestor infractiuni“, a declarat avocatul Emil Ulmet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS