14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Bataie“ pe tractoarele scoase la vinzare de finantele doljene

„Bataie“ pe tractoarele scoase la vinzare de finantele doljene

Aproximativ 70 de persoane s-au inghesuit sa cumpere utilajele sechestrate de DGFP Dolj de la SC Agrozootehnica Robanesti, care acumulase datorii la buget de peste 36 de miliarde de lei


Directia Generala a Finantelor Publice Dolj s-a confruntat in urma cu doua zile cu o situatie iesita din comun. Aproximativ 70 de oameni erau pe punctul de a se lua la bataie in fata sediului din strada Mitropolit Firmilian pentru a intra primii la licitatia organizata de fiscul doljean in scopul vinzarii mai multor utilaje agricole apartinind SC Agrozootehnica SA Robanesti pe care DGFP Dolj o executa silit din cauza datoriilor. Imbulzeala creata la intrarea in sediul DGFP i-a pus la grea incercare pe gardienii care asigura paza cladirii, acestia reusind in cele din urma sa calmeze spiritele si sa-i determine pe cumparatorii care ardeau de nerabdare sa intre unul cite unul. Motivele care i-au determinat pe „licitatori“ sa ia cu asalt sediul finantelor au fost pretul si calitatea foarte bune ale tractoarelor scoase la vinzare. „Tractoarele sint foarte bune, iar preturile si mai si“, a declarat pentru GdS unul dintre cumparatori. „Bataia“ de afara s-a transferat in sala de licitatii, unde cei 70 de participanti au petrecut zece ore din cauza faptului ca pretul bunurilor licitate crestea de la minut la minut. „Au venit pe la 11.30 si au plecat pe la 21.30. In jurul orei 19.30 a trebuit sa plecam din sediul central si sa-i mutam in alta parte, deoarece era ora de inchidere si se declansa alarma“, a declarat Sorin Cojoaca, seful Administratiei financiare comunale 1 din cadrul DGFP Dolj.


Finantele si-au indeplinit norma cu tractoarele de la Robanesti


Dupa ce au calculat si au tras linie, reprezentantii fiscului si-au dat seama ca au scos o suma frumusica din vinzarea tractoarelor, peste trei miliarde de lei fiind obtinute de la 43 de persoane din cele 70 prezente la licitatie. Directia Generala a Finantelor Publice a fost nevoita sa recurga la executarea silita a fermei de la Robanesti, deoarece aceasta acumulase datorii foarte mari catre bugetul consolidat a statului. Pe 31 decembrie 2004, SC Agrozootehnica SA Robanesti avea restante de plata de peste 36 de miliarde de lei, finantele aplicind sechestre pentru obligatii de plata de 28,1 miliarde de lei. Cea mai mare valoare o au bunurile imobile, evaluate de finante la aproximativ 23 de miliarde de lei, cele mobile valorind peste cinci miliarde de lei, ceea ce inseamna ca fiscul doljean a reusit sa-si recupereze o mare parte din valoarea utilajelor agricole scoase la vinzare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS