14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, sustine ca a primit amenintari telefonice

Subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, sustine ca a primit amenintari telefonice

• Amenintarile au fost lansate miercuri, la ora 19.40, la putin timp dupa ce un post national de televiziune a lansat un atac virulent la adresa lui Morega, numit de o parte a presei drept „noul baron de Gorj“ • „Sa nu crezi, tu, nemernicule si altii ca tine, ca veti reusi ce v-ati pus in gind. Si o sa vezi tu de acum incolo ce o sa se intimple cu tine!“, a fost amenintat Dan Ilie Morega, pe telefonul mobil • Acesta va solicita serviciilor secrete sa ii puna telefonul sub urmarire


La o zi dupa amenintarea primita de presedintele Traian Basescu, subprefectul de Gorj a declarat ca a primit amenintari de la un individ cu o voce dura. Purtatorul de cuvint al Prefecturii Gorj, Lucian Medar, a facut ieri publica amenintarea, in conferinta de presa a institutiei. Mesajul numai ce ii fusese transmis de subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, supranumit „Sfintul“ de la Pades, intrucit este pictat pe peretele unei biserici din localitate. „Acum am primit un mesaj de la subprefect! «Sa nu crezi, tu, nemernicule, si altii ca tine, ca veti reusi ce v-ati pus in gind. Si o sa vezi tu de acum incolo ce o sa se intimple cu tine!“, asa suna amenintarea primita de Dan Ilie Morega. Eu nu stiu decit atit!“, a precizat Lucian Medar. Dan Ilie Morega se afla la Sala A a prefecturii, unde avea loc o intilnire a Comisiei de Dialog Social. In ciuda insistentelor ziaristilor, „Sfintul“ de la Pades a ramas impasibil si nu s-a ridicat de pe scaun pina la finalul discutiilor, dupa care si-a rostit, in fata camerelor de filmat, discursul presarat cu indemnuri de ridicare la lupta impotriva coruptiei.


Morega isi pune singur SRI-ul pe cap


Dan Ilie Morega a declarat ca nu stie sigur cine i-a trimis mesajul, numarul fiind secret, insa ii banuieste pe cei care se afla in paginile cartii sale, „Coruptie si Saracie“. Aici, Dan Ilie Morega a publicat articole la adresa mai multor persoane publice din Gorj, care au activat cindva in administratie, precum: Toni Grebla, Mischie sau Eugen Vilceanu. Tot in cartile sale, Morega a scris impotriva lui Traian Basescu, Radu Berceanu sau impotriva aplicarii cotei unice de impozitare. „Vom acorda toleranta zero coruptiei. Amenintarile cred ca provin de la grupuri de interese, care isi gasesc prieteni in structurile actuale si in presa. La 19.40 am primit un telefon de la un individ cu o voce dura. O sa apelez la serviciile de specialitate, sa imi puna telefonul sub urmarire. Numarul era secret… Eu n-am avut relatii comerciale cu institutiile statului. Se spune ca in Gorj a aparut un nou baron. Ei au case, vile. Eu am o casa din 1936 si 21.600 de dolari in cont. Ii banuiesc pe cei care m-au amenintat: sint in paginile cartilor mele!“, a declarat Dan Ilie Morega. Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a precizat ca va prezenta la inceputul saptaminii viitoare pozitia institutiei in ceea ce priveste situatia dosarelor in care a fost anchetat actualul subprefect de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS