10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria pune lacatul pe cimitirul cu morti plutitori

Primaria pune lacatul pe cimitirul cu morti plutitori

Din cauza pinzei freatice care il traverseaza, osemintele celor inhumati aici ies la suprafata


Primaria Craiova a hotarit inchiderea cimitirului Bobonete de pe strada Brestei, din cauza conditiilor insalubre in care sint ingropati aici mortii. Considerat unul dintre cele mai saracacioase din oras, cimitirul nu este revendicat de nimeni, lucru care a facut ca localnicii sa depoziteze in el tone de gunoi, iar locurile de veci sa fie suprainaltate din cauza canalului care il traverseaza.


„Pinza de apa freatica este foarte aproape de suprafata, iar oamenii nu mai pot ingropa mortii, ci ii inhumeaza in cavouri cu etaj, iar cimitirul a fost extins, fara autorizatie, pina aproape de casele oamenilor. Zilele trecute am fost acolo si cineva ma chema sa-mi arate un craniu iesit la suprafata, din cauza apei. Asa ca am trimis politia sanitara si inspectorii de la primarie, deoarece vrem sa-l inchidem ca sa facem curatenie“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


In acelasi timp, primaria va verifica actele parohiei de care apartine cimitirul, pentru ca, spun autoritatile, desi a ajuns intr-o stare deplorabila pentru ca nu este intretinut, aici au fost concesionate fara autorizatie zeci de locuri de veci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS