5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContractul de internet al CJ Dolj, adjudecat la 24 de miliarde

Contractul de internet al CJ Dolj, adjudecat la 24 de miliarde

Dupa ce a organizat o licitatie publica pentru achizitionarea unui serviciu de internet-intranet in sistemul administrativ doljean, Consiliul Judetean (CJ) Dolj se gindeste daca investitia mai este sau nu oportuna. Aceasta deoarece, spun edilii, costurile depasesc cu mult suma estimata atunci cind s-a intentionat demararea proiectului. Potrivit presedintelui CJ, Ion Prioteasa, cheltuielile totale ale introducerii acestui sistem modern de comunicare intre primariile din judet ar fi de aproximativ 45 de miliarde de lei.


Cu toate acestea, se pare ca una dintre firmele participante, RDS, a cistigat licitatia pentru suma de 24 de miliarde de lei. Ion Prioteasa a declarat ca va chema reprezentantii firmei mentionate pentru incheierea contractului, dar numai dupa dezbaterea proiectului in plenul CJ.


„Poate consilierilor judeteni suma li se pare prea mare si vor considera ca avem alte prioritati. Atunci vom renunta la acest proiect si vom directiona banii in alta parte“, a declarat Prioteasa. Diferenta dintre estimarea de 45 de miliarde si licitatia cistigata la 24 de miliarde a fost explicata, printre altele, de „costurile foarte mari ale softului“, precum si de alte lucrari. Edilii judeteni nu au anuntat insa daca achizitiile suplimentare se vor face prin intermediul aceleiasi firme sau daca vor apela la alta, in urma unei licitatii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU